Здравейте!
Имам WV Passat B7, DSG6, 140 HP (2012 г) който използвам повече почти 4 години без съществени проблеми. Наскоро обаче, се появи проблем със скоростите- при сваляне на предавка (напр. от 4-та на 3-та скорост), понякога скоростната кутия превключва на неутрална скорост, като в горния десен ъгъл на дисплея се появява мигащ гаечен ключ. След изключване и повторно запалване, колата работи нормално до следващото възникване на проблема. Генерира и съобщение за грешка в Shift solenoid 3 (не съм 100% сигурен за кода на грешката). Според информацията която намирам в интернет, проблемът изглежда се дължи на повреда в мехатроника на скоростната кутия.
Моля за съдействие и насока за специалист който би могъл да помогне за отстраняване на проблема.
Проблем със скорости PASSAT B7, DSG6, 140 HP
Re: Проблем със скорости PASSAT B7, DSG6, 140 HP
Dbros Automotive би трябвало да могат да ти помогнат. Просто не ходи в Das Auto Service, че там като нищо да ти дадат проформа за 4500лв.
- mitkodobria
- Автомобил: VW Passat 6
- Двигател: CBAB 2010
Не знам от кога е темата колега, но защо не пробваш с адаптация на кутиятя първо.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Самата грешка шифт соленоид показва, че трябва да се смени соленоида най вероятно, адаптация няма да помогне