Днес загледах един друг Пасат пак В3 идея си нямам с какъв тип двигател (1.8 моно/90к.с. ама не загледах дали е RP или друг) обаче нещо друго ме изуми - както са скоростите отгоре където се захващат самите оплетки на жилата имаше една система за опъване (нямах възможността да я огледам прецизно ама беше за това 100%).Мисълта ми е такава - моя си няма и се чудя дали е защото е по-стар (90-та година).Гледал съм че при мен самия накрайник на жилото откъм скоростите е хванат на едно пластмасово ябълковидно болтче с гайка което има възможност за лек реглаж спрямо механизъма на скоростите.Сега си поиграх го поънах на максимум ама дали съм направил нещо незнам - врътнах едно кръгче из квартала - не забелязах особена разлика ама утре в града ще си каже...Пробвах от 3-та да върна 2-ра и си влезе много мазно (преди не искаше да влиза чак толкова лесно).
И едно малко по-странично питане - като карам назад и ми се чува дзънтете като от каре (или като пусна газта примерно).Дали се касае за вътрешно каре или е нормално за задната скорост (понеже за разлика от предните тя е с прави зъби на колелата).
Регулиране на опъването на жилата за скоростите на В3?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
problem s b3
naskoro si kupih edin b3 kombi no imam problem sas skorostite trudno vlizat niakakav ad e po svetofarite popitah predi6nia sobstvennik i toi kaza 4e imali problem s ednpto jilo -s broniata i go spleskali s kle6ti ...taaa sas reguliraneto na jilata dali 6te se opravi tozi problem