Наводних се !!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Наводних се !!

Мнениеот WDW » Пон 21 май 2007 15:56

В петък се качвам в колата (В3) и на съседната и задна седалка пода- локвички !!! :roll: О ужас !!
Започнах да гледам уплътненията на вратите, но всичко ОК! После се усъмних и в предното стъкло(защото ми го сменяха), но проблема се оказа в отсека където е филтъра за въздух в купето. Целият беше пълен с вода и тя е преливала към филтъра и от там в купето!
Отстрани си има каналче за изтичане на водата, но при мен се беше задръстило с листа и боклуци!
Та съвета ми е почиствайте си редовно това място, за да не се наводните като мен !! Неудобното е че трябва да се сваля пластмасовия капак! :wink:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 21 май 2007 16:22

Колега това което си написал е открито отдавна,жалко че си разбрал за отводнителните канали по трудния начин :!:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Наводних се !!

Мнениеот tyo » Пон 21 май 2007 16:23

.........

Последна промяна от tyo на Вто 29 май 2007 0:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
proxy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот proxy » Пон 21 май 2007 18:53

За непросветените: Като отворя предния капак, и махна капака, който е до серийния номера на рамата ли става въпрос?

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 21 май 2007 19:17

Да колега пластмасата която при моторчето на чистачките (точно като отвориш капака пред предното стъкло)сваляш пластмасата и от долу ще видиш решетката(може и да си без филтер)

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пон 21 май 2007 19:45

Asen_D написа:
The_Machine написа:
Asen_D написа:
The_Machine написа:Аз кво да кажа , като колата ми се пълни с вода :motz: :weep: :No :sly

Провери дали не са запушени дренажните отвори в двиг. отсек!!

Да га йеба...дренажни дупки ръката да ти мине... :lol: Явно някъде около въпросните дренажи е позагнило... ще трябва да се рови с отверка/секач и да се пълни със силикон... :О

Какво ще пълниш бре,
трябва да се отпуши,не да се пълни.
Затлачват се с листа,г...на,л...на и др. :evil:
Намират се горе при моторчето на чистачките и до филтъра на парното.../В3/
Мамка им днес ги открих,но вече беше късно,
през жилото за отваряне на капака,половината кола е полята обилно вътрешно с вода :evil:
Проникнах с пръст,и се изтече кило - две тиняк... :twisted:

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 21 май 2007 20:07

При мен пък забелязах, че лекичко потече откъм пластмасата където ми е предния колан до шофьорската седалка. Гледах отвън от къде може да влиза вода, но нишо не намерих... Някакви идеи?

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 21 май 2007 20:27

DJ_TOLYO написа:При мен пък забелязах, че лекичко потече откъм пластмасата където ми е предния колан до шофьорската седалка. Гледах отвън от къде може да влиза вода, но нишо не намерих... Някакви идеи?

Колега и на мен преди с едно БМВ Е21 в един проливен дъжд ми се случи същото само че на другата седалка но немога да кажа от къде е...Дано ти помогнат

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Пон 21 май 2007 20:45

Аз се наводних по подобен на4ин 3 пъти, което доведе до куп поразии, вкючително изгорял компютър на скоростнатта кутия. Та да ви кажа от къде:
Най в дясно точно където свършва филтъра на купето има малка празнина която продължава на вътре в купето и има едно като тапа непозволяваща да влиза вода навътре. По някакви причина моята тапа я нямаше и при дъжд като по4не се стича водата от стъклото вместо слезе надоло към акумулатора и да се отече даваше назад към тази дупка от там в купето през отдушниците и ето ти 10л вода под предната задната седалка.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 21 май 2007 21:28

Стягайте найлоните отпушвайте дупките че го дават още дълго време да вали.
много са възможните места за влизане на вода.аз колко съм се въртял и щчешел по главата.
Пример: Пред нас пътя е черен (по нов квартал и все още няма асвалт) в зависимост от това как оставя колата водата се стича по различен начин. На мястото зад навигатора се събираше по малко вода, побърках се докъто открия откъде влиза. накрая забелязах че като отворя вратата изтича около 50 мл вода която се събираше между оплътнениет закриващо ограничителя на отваряне и гредата, та от там през резбите е влизала и през гредата доло.
Реших проблема със силикон който играе ролята на гарнитура.
Та да знаете че водата намира всякакви пролуки!!!!

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 22 май 2007 0:07

Колеги също махнете корите на вратите и си подлепете нови найлони защото на мене преди от едната врата ми влизаше вода. Става с лепилото на "МОМЕНТ"

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Вто 22 май 2007 9:20

.......

Последна промяна от tyo на Вто 29 май 2007 0:53, променено общо 1 път.

koce-boce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koce-boce » Вто 22 май 2007 9:23

колеги с пасат Б5 съм и сутринта намерих пред двете леви седалки 10-15 см. вода - в сервиз ми откриха, че уплътнението за жилото на предния капак не бе поставено - оправиха го, но дали е възможно да се напълни с вода само от там, филтъра за купето е сух?

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 22 май 2007 14:52

koce-boce написа:колеги с пасат Б5 съм и сутринта намерих пред двете леви седалки 10-15 см. вода - в сервиз ми откриха, че уплътнението за жилото на предния капак не бе поставено - оправиха го, но дали е възможно да се напълни с вода само от там, филтъра за купето е сух?

М да,и аз от там се наводних,
само че не че ми е махнато,
а от налягането на 10-тина литра вода в/у него. :evil:
Виж по-горе...

GEORGI_VR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GEORGI_VR » Вто 22 май 2007 20:19

Gesha_GTI написа:
DJ_TOLYO написа:При мен пък забелязах, че лекичко потече откъм пластмасата където ми е предния колан до шофьорската седалка. Гледах отвън от къде може да влиза вода, но нишо не намерих... Някакви идеи?

Колега и на мен преди с едно БМВ Е21 в един проливен дъжд ми се случи същото само че на другата седалка но немога да кажа от къде е...Дано ти помогнат

и мен колега яко ме мъчи тоя проблем с водата дето ми се стича неясно откъде по колконката между двете врати и доволно ми мокри и двата колана.Свалях декоративните пластмаси отвътре и дебнах по време на един дъжд.Видях от къде капе но е кофти място че ламарината е двоина там и не е много ясно откде точно влиза.Незнам как беше точно на ГОЛФ-а но аз лично съм набедил декоративната капачка на колконката от външната страна .Тя е хваната с един нит в доланата си част , но мнооо ми е любопитно как е хваната отгоре щото ако е с някъв вид щипка е доста вероятна точка за проникване на водата

Върни се в “Passat”