Въпрос за климатроника на Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Въпрос за климатроника на Б5

Мнениеот shotoman » Нед 20 май 2007 16:41

Има ли някакъв начин да го направя така, че да не ми тръгва сам климатроника на колата при палене, а само когато аз искам. Аз го гася преди да изляза от колата, но при всяко палене той се стартира сам отново.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 20 май 2007 17:29

Не знам колега, при мен като го изключа вечерта - да показва OFF на другия ден си е на OFF!

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Нед 20 май 2007 17:31

е при мен вечерта го оставям на off, а сутринта като дам контакт и се включва сам и това е доста досадно

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Нед 20 май 2007 19:24

никой ли няма идея по въпроса?

toteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re

Мнениеот toteff » Нед 20 май 2007 22:07

Не разбирам защо трябва да изключваш климатроника.Използвай еcon и auto.При econ компресора не работи и нямаш преразход.При пътуване с изключен климатроник никакъв въздух не влиза в колата и става гадно.При климатрониците има друго гадно нещо - в тия жеги нагласяш през деня примерно 25-26 градуса и е готино не те вдървява от студ,но примерно вечер и сутрин при тази настройка климата почва да топли а това е супер гадно.Пробвах настройка 22 градуса вечер и сутрин кеф,но през деня де се удървяш от студ а и разхода до небето.Направих следното замерване - само градско:
-настройка 26 градуса - 12-12.5 л газ
-настройка 22 градуса - 13.5-14.5 л газ
Пътуванията са почти на едни и същи разстояния и интезивност - по 50-60 км на работен ден така, че голяма грешка според мен не може да има.
Колата е 1997, 1.8, 20клапана, 125кс - BRC-газов инжекцион.
Единствения изход е сутрин и вечер караш на 22 гр. а през деня 25-26 гр. - но трябва постоянно да ръчкаш.

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Нед 20 май 2007 22:39

много сложно стана :D аз просто исках да знам мога ли да го спра и да не ми тръгва автоматично :) И още нещо - econ копчето ясно за какво е, а копчето auto каква точно идея има?

toteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re

Мнениеот toteff » Нед 20 май 2007 22:52

Копчето AUTO задава режим при който най-бързо се достига зададената температура.При econ колата може да топли но не може да смъкне температурата по-ниска от околната.

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Re: Re

Мнениеот ArturDent » Пон 21 май 2007 12:51

toteff написа:Копчето AUTO задава режим при който най-бързо се достига зададената температура...

Каква е тая глупост бе "най-бързо "? Копчето Auto е предварително зададена от производителя температура - някъде около 25 гр. мисля. Например При 26 гр. започва да охлажда, а при 24 започва да топли.

Това е същото като да си слижиш климатроника на 25 гр.

Всеки нормален стационарен климатик има такава опция AUTO и работи по същия начин.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 21 май 2007 14:44

shotoman написа:много сложно стана :D аз просто исках да знам мога ли да го спра и да не ми тръгва автоматично :) И още нещо - econ копчето ясно за какво е, а копчето auto каква точно идея има?

можеш, колега! точно с бутона ECON става спирането на компресора. а когато не е натиснат гореописания бутон, щеш-не щеш си в режим AUTO, демек с включен компресор!

п.п. забравих да добавя, че това важи, независимо от това колко градуса е зададената температура.

Последна промяна от joro_kem на Пон 21 май 2007 14:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Re: Re

Мнениеот krraynov » Пон 21 май 2007 14:46

ArturDent написа:
toteff написа:Копчето AUTO задава режим при който най-бързо се достига зададената температура...

Каква е тая глупост бе "най-бързо "? Копчето Auto е предварително зададена от производителя температура - някъде около 25 гр. мисля. Например При 26 гр. започва да охлажда, а при 24 започва да топли.

Това е същото като да си слижиш климатроника на 25 гр.

Всеки нормален стационарен климатик има такава опция AUTO и работи по същия начин.

Auto - значи автоматичен режимна поддържане на температурата КОЯТО ТИ СИ ЗАДАЛ!
ECON - изключва единствено компресора и съответно вентилатора който охлажда питата на изпарителя;
OFF - оставя клапите в състоянието в което са били преди да изключиш климатроника (ако си бил на топло-ще ти духа топло, ако си бил на студено - ще ти духа въздух от вън без да се затопля).Това е доста полезна функция - защото предните климатроници затваряха клапита и от вън въздух в купшето през жалузите и без включен климатроник не можеше дасе подава. А сега ако има въздушна струя отвън- ще си подухва, както от парното на Жигули, без включен вентилатор ;-)...

А климатроника и при мен ако е изключен на другия ден си е пак изключен!
По-старите климатроници помнят 20 минути дали са били изключени - и ако минат тези минути, винаги се включват (активират). Пробвай до 20 минути, дали ти помни климатроника че е изключен. Ако това е така, а на сутринта тъгва пак автоматично, независимо че вечерта си го оставил на OFF - просто това ще е така...

Последна промяна от krraynov на Сря 23 май 2007 19:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Пон 21 май 2007 15:00

:idea: Що не си сложиш едно обикновенно ключе (като за лампа :lol: ), което да прекъсва захранването на климатроника и когато е OFF никога няма да ти се влючва. Същия ефект можеш да постигнеш и с премахване на бушона за климатроника. :lol: :lol: :lol:

AUTO е ФАБРИЧНО зададен режим, а не потдържа зададената от теб температура. Твоята температура се потдържа от копчето с градусите.

Някой май се опитва да ми каже че това е нещо като "Enter" на копютъра. 18 гр. -> Enter(Auto), 25 гр. -> Enter, 28 гр. -> Enter :roll: :roll:

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Пон 21 май 2007 15:08

ArturDent написа::idea: Що не си сложиш едно обикновенно ключе (като за лампа :lol: ), което да прекъсва захранването на климатроника и когато е OFF никога няма да ти се влючва. Същия ефект можеш да постигнеш и с премахване на бушона за климатроника. :lol: :lol: :lol:

AUTO е ФАБРИЧНО зададен режим, а не потдържа зададената от теб температура. Твоята температура се потдържа от копчето с градусите.

Някой май се опитва да ми каже че това е нещо като "Enter" на копютъра. 18 гр. -> Enter(Auto), 25 гр. -> Enter, 28 гр. -> Enter :roll: :roll:

На моя климатроник - можеш да му зададеш температурата която АВТОМАТИЧНО да поддържа. И си помни колко е била настроена от предния режим. Ако си в режим ECON и настроена температура 19 градуса примерно натискаш AUTO - започва да поддържа точно :!: тази температура.
Автоматичното е единствено управлението на клапите! А на каква температура- Ти си човека койтодаму каже на климатроника. Друг е въпроса, че в упътването пише че това е 22 градуса, no не не е задължително да ти е настроен на нея....

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Пон 21 май 2007 15:31

krraynov написа:На моя климатроник - можеш да му зададеш температурата която АВТОМАТИЧНО да поддържа. И си помни колко е била настроена от предния режим. Ако си в режим ECON и настроена температура 19 градуса примерно натискаш AUTO - започва да поддържа точно :!: тази температура.

Aко си в режим ECON и натиснеш AUTO - ECON режима се изключва.
Трябва да пробвам дали при 18гр. - ECON - AUTO превключване като крайна ще е темература от 18гр., но според мен при AUTO си отива направо на 22гр.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 21 май 2007 15:45

Аутото действа в някакъв диапазон, при мене е от 22 до 26 градуса. Освен автоматично поддържане на температурата автоматично разпределя и от каде да духа, аз за това го ползвам, не е верно че включва на 25 градуса, ако си на по малко от 22 при мене отива на 22 обаче ако си на 23 си остава там. Полезно е автото. Иначе ако си го оставиш на 23 градуса и да ти духа само в краката когато темнпературата стане толкова пак изключва компресора - за това е климатроника. иначе при мене ако преди да загася колата изключа климатроника на офф и веднага загася като запаля понякога се включва. Трябва малко да поработи колата на изключен климатроник и на сутринта си е на офф

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 21 май 2007 16:28

ArturDent написа:Някой май се опитва да ми каже че това е нещо като "Enter" на копютъра. 18 гр. -> Enter(Auto), 25 гр. -> Enter, 28 гр. -> Enter :roll: :roll:

бързо се ориентираш, колега! точно това искам да кажа!

Върни се в “Passat”