Имам пасат 96 г. и взех от един приятел комплект за диагностика, софтуера е VCDS 805.3 и освен от чистото любопитство да разгледам менютата и да си направя диагностика, ми се налагат и едни операции свързани с имобилайзера: на резервния ключ явно чипчето му се е прецакало и вече не мога да го ползвам, колата не пали с него, тоест оставам с един ключ само и това никак не ми харесва. Четох тук теми, в които се споменава, че може софтуерно да се деактивира целия имобилайзер, това така ли е и ако може как става?
Другият ми въпрос е от къде мога да взема данните, които се изискват за Login в имобилайзера:

Имобилайзера ми е отделна кутийка, не е вграден в таблото и гледам, че има някакъв 5-цифрен номер(снимката), пробвах с него да вляза, но общо взето не мога да разбера приема ли го или не, изписва програмата след логин с тоя номер горе вдясно "Warning: Login lost due to dropped session", от което не става ясно верен ли е номера или не.
Като цяло желанието ми е да елиминирам имобилайзера, за да не съм на тръни кога на кой ключ чипа ще се скапе и тн. и да остана насред пътя.
Някой правил ли е такава операция - отстраняване на имобилайзера?