Та така като дръпна лоста чистачките почват да чистят ама не пръска,замерих моторчето няма му нищо,замерих дали идва някакъв ток като се дръпне ръчката и няма никой.Бушоните съм ги проверил.Колата е пасат,седан 90та година.Въобще не се чува моторчето да върти.
mod edit: vasstop
Моторче на пръскалките - РЕШЕНО!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Моторче на пръскалките
avtojambaza написа:...
бушонера, прекъснат проводник, реле(не съм сигурен дали е през реле)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
реле за моторчето няма , управлява се директно от комутатотра. На малко кофти место му е куплунга и ме съмнява да успееш да минеш без свалянето му но всепак пробвай да премериш между зел/черв кабел и зел/бял при дръпнат лост трябва да се появят 12 В . Възможно е да се се окислили контактните плочки които между другото се виждат и само ако махнеш капаците зад волана и погледнеш комутатора отстрани.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
При мен проблема беше същия, но с тази разлика, че все пак някой път започваше да пръска.След като разбих моторчето от ремонт и си купих друго от моргата разглобих около волана.
Лостчето като го дръпнеш за да пръска опира в едно малко пластмасово краченце. Забелязах, че като го побутнеш почва да пръска Тръкнах го 2 или 3 пъти с пиличката от нокторезачката и пръскалото заспа.
Дано съм бил полезен
Лостчето като го дръпнеш за да пръска опира в едно малко пластмасово краченце. Забелязах, че като го побутнеш почва да пръска Тръкнах го 2 или 3 пъти с пиличката от нокторезачката и пръскалото заспа.
Дано съм бил полезен

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:При мен проблема беше същия, но с тази разлика, че все пак някой път започваше да пръска.След като разбих моторчето от ремонт и си купих друго от моргата разглобих около волана.
Дано съм бил полезен
незная колко модела комутатори има но при мен крачето за което говориш ограничава хода при натискане на лоста назад (към таблто).Причината според мен е че колата е седан и няма моторче за пръскане на задното стъкло .Ако се премахне това краче предполагам ще се получи комутатор за комби.Разликата е че на едни и същи изводи се получава различен поляритет при движение на лоста напред и назад при което едното моторче върти в правилната посока а другото работи на празен ход което е малко тъпо но явно на конструкторите им се е досвидяло да сложат два диода

-
- Автомобил:
- Двигател: