Нещо май от както ходих на "специалисти" и ми се разбъзика колата. От няколко дни забелязвам, че когато махна крака от педала за газта, оборотите не искат да падат надолу до нормалните 800-900, а се задържат на около 2000 и когато решат си падат надолу. Това го прави на газ и на бензин, при студен и при топъл двигател. Това което "специалистите" пипаха е ъгъла на аванса, който аз днес поправих както си беше преди и свещите, в смисъл че ми казаха да си сменя свещите и аз го направих - взех на Bosh триполюсни, които се препоръчват за пасатчето.
Сега пък какво и станаха на тези обороти ?
Евентуална причина поради която да не падат оборотите?
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- Alex
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз имах подобен проблем.... първо се мъчих с моторчето за празния ход..., след което прочетох малко "литература"... позамислих се и открих проблема. Като са монтирали газта са изкривили една планка която задейства ключето за принудителен празен ход. След като я оправих нещата се нормализираха, но окончателно "заспа", след като минах през "Юнито" за реглаж.
п.с. мотора е ПГ.
п.с. мотора е ПГ.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Колеги, проблема ми с ниските обороти се оправи за сега като направих първо това което ме беше посъветвал Popeye - откачих кабелите от акомулатора и ги дадох на късо за около 15-тина минути. Също извадих всяка букса която влиза в инжектора и която може да се извади, почистих ги старателно и ги поставих обратно.Направи ми впечатление че една от тях беше цялата в масло, тъй като беше капало масло от мястото където влиза тръбичката, която идва от главата на двигателя.