пасат б8 високи обороти

Техническа и сервизна информация за Passat
mbanov
Автомобил:
Двигател:

пасат б8 високи обороти

Мнениеот mbanov » Пон 17 ное 2025 20:02

от 2 седмици минах на пасат б8 2 дизел 150 коня 2015 година с ръчни скорости но ми държи 1000 оборота на свободна към 900 в началото докато е студена и след 2 километра примерно каране кове на 1000 карах я на майстор уж го оправи но като я покарах малко пак същото .като я загася известно време си работи перката явно охлажда.незнзам товари ли се мотора повече или си е нормално .във фолксваген я карах за диагностика по друг проблем но не им е изписала грешка за тоя проблем дайте няква идея

kukata_pasat
Автомобил: АУДИ А4 Б6
Двигател: AVF

Re: пасат б8 високи обороти

Мнениеот kukata_pasat » Пон 17 ное 2025 20:14

Прави тиха регенерация когато си вдигне оборотите и си пусне перките стреми се да не я прекъсваш тоест да не гасиш колата а просто покараш 15-20 Мин по възможност на дълъг път но може и градско.Моят Пасат Б7 я прави на около 200 км градско каране и вече им свикнах, за да се увериш че е в регенерация не натискай копчето Аof тоест когато колата спре на светофар да трябва да изгасне и ако не иска и ти покаже на таблото че функцията не действа значи е в регенерация.Няюа нищо страшно просто си караш и след известно време сама ще си свали оборотите и ще започне на се гаси по светофарите това значи че е приключила.

mbanov
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат б8 високи обороти

Мнениеот mbanov » Вто 18 ное 2025 20:30

kukata_pasat написа:Прави тиха регенерация когато си вдигне оборотите и си пусне перките стреми се да не я прекъсваш тоест да не гасиш колата а просто покараш 15-20 Мин по възможност на дълъг път но може и градско.Моят Пасат Б7 я прави на около 200 км градско каране и вече им свикнах, за да се увериш че е в регенерация не натискай копчето Аof тоест когато колата спре на светофар да трябва да изгасне и ако не иска и ти покаже на таблото че функцията не действа значи е в регенерация.Няюа нищо страшно просто си караш и след известно време сама ще си свали оборотите и ще започне на се гаси по светофарите това значи че е приключила.

тя мойта го прави много рядко ама ултра рядко и аз като почне да гасне го натискам бутона и ми изписва че е деактивирано и тва е ама не сваля оборотите :banghead и пак примерно докато се прибера 50 километра карам по магистралата имам 5 километра в селото и като паркирам си работи перката

Върни се в “Passat”