Пасат 1.6 AHL B5 1998 г. смяна на двигателя?
Пасат 1.6 AHL B5 1998 г. смяна на двигателя?
Здравейте на всички имам питане за двигателите.Моят е 1.6 101 коня със код AHL който е със алуминиевия блок и които естествено се спука и сега търся друг двигател. Ходих да търся и има доста двигатели по моргите но не и със алуминиевия блок, и още на първата морга ми казаха ,че трябва да е със същите букви AHL иначе трябвало да минавам техно тест ако сложна от другите двигатели,а на другата морга ми казват няма да има проблем?Някой запознат да изкаже мнение ако е запознат по въпроса.Другата седмица ще ходя до кат да ги питам за най сигурно как стоят нещата и ако няма проблем другото ми питане е имали конструктивни разлики на блока освен че единия е алуминиев ,а другия железен смисъл петите на тампоните и захващането към скоростната кутия.Благодаря предварително.
Re: Пасат 1.6 AHL B5 1998 г.
Ходих до Кат и от там ми казаха, че ако е друг номера на двигателя трябва да се минава техно тест и не се знае дали ще мина ,ако е със същия код трябва само документ за покупко продажба и копие от талона на колата донор.Така имам друг въпрос намерих двигател със моя код но е без климатик. На мястото на компресора за климатика е хванат успокоителния тампон на двигателя ,а моят е от дясно също така шайбата на коляновия вал е единична ще имали някакъв проблем със размята им така като го гледах компресора на климатика ще пасне на мястото на тампона, но не знам дали ще стане моят тампон от дясно на другият двигател.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Пасат 1.6 AHL B5 1998 г. смяна на двигателя?
Щом си намерил донор със същият код няма да имаш проблем. Но издадоха ли ти фактура? Или някакъв договор за покупко продажба?
Не смятам,че ще има проблем да нагласиш и климатика.
Не смятам,че ще има проблем да нагласиш и климатика.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Е нали имаш и двата двигателя?!
Хващаш периферията от твоя и го прехвърляш на другия!
Така или иначе не можеш да прехвърляш със всичко, накичено по двигателите. Няма място и излишно ще се измъчи човека, дето го прави.
Щом са с еднакъв код, няма как да има различни отвори по блока.
Съвсем друг е въпроса защо смяташ, че 'новия' блок ще е по-читав от твоя, но ти си знаеш
Хващаш периферията от твоя и го прехвърляш на другия!
Така или иначе не можеш да прехвърляш със всичко, накичено по двигателите. Няма място и излишно ще се измъчи човека, дето го прави.
Щом са с еднакъв код, няма как да има различни отвори по блока.
Съвсем друг е въпроса защо смяташ, че 'новия' блок ще е по-читав от твоя, но ти си знаеш

Днес ходих да го гледам ,че аз съм от Ямбол, а двигателя се намира близо до Шумен не обърнах внимание ,че е без климатик и когато отидох видях ,че няма и затова си помислих, че може да не съвпаднат някой от отворите. Колата е нов внос от Германия ,запалих колата поработи нямаше мазно по ауспуха, на загрят двигател единствено един или два от повдигачите чукаха леко други нередности не забелязах. То няма как да съм сигурен ,че ще е читав двигателя но на моят едната риза е спукана и няма как.Човека ми каза не е проблем ще го сваля да го вземеш и ако не съвпадне нещо да му го върна но му казах, че ще попитам и ако става да му звънна да го свали и да дойда да го взема да не правя излишни галимации. И затова първо да попитам. Договор и фактура ще ми издаде.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
С това тракане на горещо бих замерил налягането на маслото.
Тракането не е силно но го има ,моята маслена помпа е наред така или иначе ще се сменят повдигачите и гумичките на клапаните, то всичко е на късмет пълно щастие няма. Единствено ,че мотора е на колата и можеш да го запалиш. Двигатели има доста и във Ямбол но са с различен код и сега чакам за утре да ми звъннат от Стара Загора и Нова Загора дали имат нещо ,но повечето ме притесняваше да няма разминаване за отворите по двигателя и затова не го взех днес.
-
- VW експерт
За Пасат 1.6 кода на двигателя мисля, че е само посоченият от теб.
Малко развитие по темата намерих двигател със същия код от Димитровград отидох видях го,човека ми каза че сина му се е блъснал, договорихме се и ако има някакъв проблем да му го върна.Двигателя е монтиран всичко е окей за сега ,остана във кат да отида да питам какви документи ми трябват,сключихме договор преснехме талона ама дали искат фактура това нз.И така друга седмица ще пиша какво е станало.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Щом е от бракувана кола би следвало да минеш само с договор без нотариална заверка.
-
- VW експерт
Договор свободен текст,в два екземпляра.
Без нотариус.
Без нотариус.