Пиша за първи път тук и дано да ми помогнете или поне насочите
Търсих, но не намерих тема с моя проблем и решение за него ! Та за това ще отворя нова тема !
Колата ми е Пасат ЦЦ ТДИ 140кс 2014 на около 70-72 000км, английска и си я карам в Англия !
Та проблема е следния - онази вечер я паркирах без да има каквито и да е проблеми пред нас . Вчера трябваше да ида до летището и по някое време светна датчика за налягането в гумите , а аз не съм с оригинални джанти и в тези нямам датчици за налягане (така ми обясниха майстори тук , че в оригиналните имало датчици !) , та спрях аз огледах колата ,проверих гумите и всичко беше 6 . Качих се и изчистих грешката на компютъра и потеглих . На връщане пускам аз круиз контрола на 130 км и карам около 3 4 минутки и забелязах че скоростите играят от 6-та( 2200 оборота ) на 5-та (2800 оборота ) и обратно през няколко секунди , а пътя не е нещо стръмен че да изисква смъкване на предавка. Смъкнах скоростта на 110 км и пак същата работа ! Влязох в града и натискам спирачката и усещам някакво все едно престъргване все едно поне от моя скромен опит като от накладки , зачудих се кво става ( а миналата година съм сменял и предни и задни всичко, нямам повече от 10 11 000 км! ). И на последното кръстовище преди да се прибера ще завивам надясно и намалявам аз и навивам на дясно и чух престъргването пак и няколко (кой и колко точно не знам ) неща присветнаха на таблото и докато премина кръстовището и видя таблото беше останало само жълт волан (Power steering system) , но след минутка две и тя изчезна . Преди вечерта смъкнах предните джанти и проверих накладките ( за стърженето ) ,но не са за смяна (дебели са един пръст и не са достигнали маркера за износеност ) Та си казах щом не са предни само задните остават ,и сутринта взех задни , смъкнах джантите и тук още доста хляб има в накладките , но имайки нови( вече ) ги смених . Сглобих всичко и я изкарвам да проверя и пак същото !!!!
Дали въобще проблемите имат общо един със друг ?
Какви причини може да са за едното , а за другото ?!?!?!
Не знам за кой раздел е точно темата но .....