Здравейте, след продължителните дъждове тия дни забелязах, че кичето на пода на багажника е много мокро. Под него също беше мокро, като в десния джоб зад газовата бутилка, като махнах самата пластмаса имаше 2 пръста вода на дъното.
Прилагам снимки за по ясна представа.
Ясно е, че водата си намира най лесният път и не винаги най намокреното място е мястото на самият теч. Проверих около стоповете, сухо е.
Дясната лампа за задния ход ми се пълни с вода, като махна платката с крушката излиза вода. Според мен вода влиза на това място от скъсаното уплътнение на ключалката. Местоположението на теча ( от дясната страна около нишата и газовата бутилка ) съвпада, но не съм напълно сигурен дали е точно от там.
Passat B4 1994г. ABS - вода в багажника
- VWPASSATGL
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBDC 2009
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Passat B4 1994г. ABS - вода в багажника
Уплътненията на стоповете си провери.
- VWPASSATGL
Това ми дойде първо на ум, проверих до колкото мога да видя, сухо е освен ако не се процежда вода в долната част на стопа и да влиза директно в тази ниша. Всъщност от къде може да влиза вода на този модел?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Да, възможно е да влиза вода през прокъсан маншон на бутона в десния стоп, който си снимал.
До въпросният джоб има ли клапа, която позволава излизането на въздух при затваряне на багажника, врата? Огледай и там за следи от проникнала вода.
Имай предвид(ако е комби), че може да влиза и през оста на чистачката на петата врата(старост- нерадост), но тогава би трябвало да се стича основно по средата, т.е. през и под ключалката надолу към мястото за резервната гума. Малко вероятно е да преминава вода през лепеното и захванато с гайки задно дясно стъкло, над багажника.
До въпросният джоб има ли клапа, която позволава излизането на въздух при затваряне на багажника, врата? Огледай и там за следи от проникнала вода.
Имай предвид(ако е комби), че може да влиза и през оста на чистачката на петата врата(старост- нерадост), но тогава би трябвало да се стича основно по средата, т.е. през и под ключалката надолу към мястото за резервната гума. Малко вероятно е да преминава вода през лепеното и захванато с гайки задно дясно стъкло, над багажника.
Последна промяна от Dpop на Вто 16 апр 2019 10:30, променено общо 1 път.
- VWPASSATGL
Колата е седан, ще проверя стоповете отново а за ключалката не ми се сваля защото не е оригиналната а е на topran и сваля ли я ще купувам нова. Ще се опитам да сложа малко силикон на липсващото уплътнение.