Накладки Passat b8

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
MANDISPAN
Автомобил: PASSAT B8
Двигател:

Накладки Passat b8

Мнениеот MANDISPAN » Вто 23 апр 2019 19:30

Привет,
Дойде време за смяна на накладките. Колата е още гаранционна, но говорих с Порше и казаха, че ако не ги сменя при тях, това няма да повлияе на гаранцията.
Насочил съм се към ATE. Textar също като цяло стават като вариант.
Моля, споделете ваше мнение и наблюдения, спремо опита Ви :)
Благодаря предварително! :love.vwclub

Последна промяна от group® на Вто 23 апр 2019 21:12, променено общо 1 път.
Причина: Разделът за Пасати е по-подходящ за темата

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Re: Накладки Passat b8

Мнениеот netizen » Вто 23 апр 2019 20:03

А защо не в Порше ?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 23 апр 2019 20:59

Порше имат програма 4+, бих заложил на тях, пък макар с economy части... Миналата година сменихме първи накладки на Оставия-та на баща ми, с АТЕ. Цялото нещо почна да бие при спиране, с оригиналните си дискове, които не бяха пипани и не бяха износени... :stumm Та айде пак накладки, този път + дискове.

HarvesteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarvesteR » Вто 23 апр 2019 21:19

Няма как да е с B8 в гаранция на повече от 4 години. Първите B8ци бяха с 4 годишна гаранция, когато е разширена.

Моят съвет е оригинални, но не от Порше.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 23 апр 2019 21:24

Има, с гаранцията за употребяван автомобил на Дас Велт.

ПС: имам спомен, че Пасата на колегата е точно такъв.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот netizen » Сря 24 апр 2019 6:59

Потребителски аватар
MANDISPAN
Двигател:

Мнениеот MANDISPAN » Сря 24 апр 2019 7:28

HarvesteR написа:Няма как да е с B8 в гаранция на повече от 4 години. Първите B8ци бяха с 4 годишна гаранция, когато е разширена.

Моят съвет е оригинални, но не от Порше.

Колата е в гаранция до края на май месец. Купих я върната от лизинг е с удължена гаранция - 4 години или 150к км.

Потребителски аватар
MANDISPAN
Двигател:

Мнениеот MANDISPAN » Сря 24 апр 2019 7:30

Лошото е че трябва да чакам края на другия месец колата да стане на 4 години, за да се възползвам от това, тъй като за момента са само отстъпките за Пасатите от моделна година 10-14. Моят е 15 и не спада към тази категория... :cry

hooligan_sk написа:Порше имат програма 4+, бих заложил на тях, пък макар с economy части... Миналата година сменихме първи накладки на Оставия-та на баща ми, с АТЕ. Цялото нещо почна да бие при спиране, с оригиналните си дискове, които не бяха пипани и не бяха износени... :stumm Та айде пак накладки, този път + дискове.

Колата е на 70к км пробег и смея да твърдя, че дисковете са също в много прилично състояние. Онзи ден я обух с новите гуми и докато ги слагах погледнах какво е положението с дисковете и накладките и накладките са леш.... Имам приятел, който ми предложи отстъпка за АТЕ, но се чуди да не стане "икономията е майка на мизерията" и да заминат и дисковете...

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот netizen » Сря 24 апр 2019 7:35

С предният ми пасат бях в същото положение, чаках няколко месеца да стане на 4 години. Но бих предпочел оригинални части все пак на твое място.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 24 апр 2019 8:12

Какви са ви опасенията от накладките на АТЕ? Че може да попаднете на ментета ли?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 24 апр 2019 8:27

MANDISPAN написа:

Лошото е че трябва да чакам края на другия месец колата да стане на 4 години, за да се възползвам от това, тъй като за момента са само отстъпките за Пасатите от моделна година 10-14. Моят е 15 и не спада към тази категория... :cry

hooligan_sk написа:Порше имат програма 4+, бих заложил на тях, пък макар с economy части... Миналата година сменихме първи накладки на Оставия-та на баща ми, с АТЕ. Цялото нещо почна да бие при спиране, с оригиналните си дискове, които не бяха пипани и не бяха износени... :stumm Та айде пак накладки, този път + дискове.

Колата е на 70к км пробег и смея да твърдя, че дисковете са също в много прилично състояние. Онзи ден я обух с новите гуми и докато ги слагах погледнах какво е положението с дисковете и накладките и накладките са леш.... Имам приятел, който ми предложи отстъпка за АТЕ, но се чуди да не стане "икономията е майка на мизерията" и да заминат и дисковете...

При нас на Октавията ни, стана точно това с АТЕ, на 65 000км... Накладките ги купих от надежден магазин. По-скоро въпрос на качество отколкото на менте/не менте...

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Сря 24 апр 2019 8:28

От опита ми 2 пъти с АТЕ накладки не го препоръчвам. 1вия път бяха афтърмаркет, 2рия път оригинални със щампите. Споделям, че спрямо друга марка а именно Jurid са по-зле. Колата спира ДА, но е необходимо по-голямо усилие на педала спрямо последната марка. Друго ми прави също впечатление, че спират идеално, но трябва да се загреят. Това при градско тътрене изисква време и е малко дразнещо. Като цяло АТЕ са топ клас, но има и други марки ако ли не по-добри около същата цена.Аз АТЕ повече не слагам на моята кола.

За дискове АТЕ нищо лошо не мога да кажа. Това са единствените афтърмаркет дискове, с които съм карал и не съм кривил.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 24 апр 2019 11:45

Аз за предни залагам на TRW на всичките си коли и нямам оплакване, АТЕ ги боготворят всички, но аз напоследък на който съм взел АТЕ ми се е оплакал , че не са това, което са били преди време, оплакванията са за скърцане когато са студени, необходимост от загряване, както поменаха и други колеги.

Потребителски аватар
MANDISPAN
Двигател:

Мнениеот MANDISPAN » Сря 24 апр 2019 12:06

От моделната година 10-14 в сайта оригиналните струват 353 лв. с 4+ програмата. Слагаме и труд по 85 лв/работен час (40мин) и си е*ало мамицата....

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 24 апр 2019 13:34

Нещо грешно гледаш, от 187лв са предните накладки, с включен монтаж.

Върни се в “Passat”