Здравейте колеги,
Колата е 1.8 20V без турбо с ГИ, като на газ работи нормално.
От скоро ми се появи проблем при работа на бензин. При студен двигател след запалване глъхне и изгасва, и това се повтаря няколко пъти. В ниските обороти придърпва и няма никаква мощност, като чели се дави. Отвреме навреме припуква и постоянно мирише на бензин отзад.
Бихте ли ме насочили евентуално към някакво решение на проблема?
Поздрави!
Пасат Б5 1.8 20V проблем при работа на бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 1.8 20V проблем при работа на бензин
Провери регулатора на налягането на бензина. Намира се на инжекторната рейка на бензиновите инжектори. Често се повреждат, особено когато колата е на газ, и започва да тече към вакуум-щуцера и пълни всмукателните колектори с бензин. 2-3 пъти съм сменял този регулатор на предишната кола, симптомите бяха същите.
- Алекси Георгиев
- Автомобил: Skoda Octavia 1
- Двигател: AGN 1998
Аз те съветвам да посетиш читав газаджия, защото не можеш да си представиш аз какво преживях и какво ли не смених по смесообразуването. Същия проблем, същия мотор...
Елиминирай причините етапно, като започнеш с най-лесното - диагностика и живи данни.
Ще следя темата ти.
Елиминирай причините етапно, като започнеш с най-лесното - диагностика и живи данни.
Ще следя темата ти.

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Прочети я първо с ваг ком виж и темп датчик или дебитомера най-вече да не дава глупости и регулатора на рейката наистина е лесен за проверка.