пасат б5 1.9TDI 110кс AFN Теч на антифриз
-
- Автомобил: Passat b5 1999
- Двигател: TDI 19 110
пасат б5 1.9TDI 110кс AFN Теч на антифриз
Здравейте колеги,търсих из форума но не намерих това което ме интересува.Проблема ми е следния,от.известно време колата започна да губи антифриза(пасат б5 1.9TDI 110кс AFN)имаше видими следи по асфалта клякал съм да.гледам но капките подлизваха по картера и капеха от него.Говорих с един познат каза че губи от фланеца с подгряващи свещи,свалих го и го почистих.Вместо О-пръстен го намазах със силикон и се надявах да спре теча,да но не теча продължи.Онзи ден качих колата на канал и започнах да оглеждам,виждаха се капки над рейката,започнах да оглеждам отгоре и накрая се оказа че тръбичките които отиват към парното едната е спукана(тази която на маркуча има дупчица за обезвъздушаване).Въпроса ми е тези тръбички могат ли да се подменят и ако да ще трябва ли да разглобявам таблото за да стигна до парното.Около тях има маншон и не се вижда дали зад маншона има връзка или продължават навътре.Там къде сочи стрелката,забелязах го съвсем случайно,изкарах маркуча за да го огледам да не е цепнат той а за оказа въпросната тръбичка на която се нанизва маркуча,сцепена е почти от край до край.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: Теч на антифриз
На пасат В5 тези тръбички са част от радиаторчето.
-
- Автомобил: Passat b5 1999
- Двигател: TDI 19 110
Re: пасат б5 1.9TDI 110кс AFN Теч на антифриз
Наистина ли,това е много лошо