Светлини на пасат Б7

Техническа и сервизна информация за Passat
shmadjarov
Автомобил:
Двигател:

Светлини на пасат Б7

Мнениеот shmadjarov » Съб 17 авг 2019 9:21

Здравейте на всички!

Имам странен случай с моя пасат Б7. Опитавах се неколкократно да го оправя самостоятелно, в сервиз също се чесаха по главите, но не успяха да решат проблема.
Става дума за индикация за проверка на светлините. Системата индикира за проблем със фаровете за мъгла, но те светят, по същия начин дава сигнал, понякога и за мигачите и много рядко за светлината на задния номер, въпреки че всичко свети.

Сменях крушки, чистих куплунзите проверявах кабели и не мога да открия от къде може да идва проблема.

Ще съм благодарен ако някой може да даде съвет какво може да се направи и евентуално от къде може да идва проблема.

Предварително благодаря на всички за отделеното време.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Re: Светлини на пасат Б7

Мнениеот Krasi » Съб 17 авг 2019 12:24

Имам някакви съмнения и аз на тази тема. Напоследък няколко пъти ми се случва следното: Колата стои с дни на паркинг, качвам се, паля и имам сигнал за изгоряла крушка. В момента на палене не успявам да изчета надписа. При спиране и палене сигнала за изгоряла крушка изчезва и го няма с дни. И така до следващия 7-8 дневен престой на паркинг. Най накрая, на третия път веднага след палене не потеглих, а погледнах и констатирах, че не свети едната крушка за осветление на номера. След като подкарах крушката светна и алармата изчезна. Но я смених, нали трябва от някъде да започна да търся проблем. Старата крушка я огледах внимателно отблизо и беше ок. Букси, контакти - чисти, все едно сега са излезли от завода. Но е факт, че откакто я смених нямам вече проблеми 3 месеца.
И друго ми прави впечатление - на тази кола досега съм сменил най много крушки в сравнение с която и да е друга от предишните ми.

Aegnor
Автомобил:
Двигател:

Re: Светлини на пасат Б7

Мнениеот Aegnor » Съб 17 авг 2019 14:41

Току що сменях ксеноновата крушка за дългите - ей така от нищото си светна индикатора в колата, погледнах отпред - примигваше с предимно несветещо състояние и след още няколко превключвания спря и да мига. Понеже не разбирам, занесох да я видят и уж казаха, че си е изгоряла та думнах 200лв за Philips D3S... Малко се разминават с другия фар ама не много, не миссе дават и още 200 да сменя с работеща и втората...

Върни се в “Passat”