Здравейте, колеги.
Става дума за дизелов пасат, но смятам, че темата е за този раздел, защото не е свързано пряко с дизеловия мотор. Ако греша-моля да ме извините.
От вчера имам много странен проблем с предните мигачи на Пасата. Колата е Passat B6, 2006 година. Та. Вчера светна лампата за изгоряла крушка. След обиколка на колата стана ясно, че предните два мигача(в предната броня) са спрели да работят. Малко по-късно тръгнаха и спряха отново. Днес реших, че ще сменя крушките. Старите бяха здрави. Сложих нови, но уви никакво развитие - все още не работеха. Ядосан почнах да пускам ляв и десен мигач и о! чудо - мигачите проработиха. Малко след това отново спряха и после пак тръгнаха. При последното тръгване-спиране-тръгване - колата не е карана - няма как нещо да се е наместило или разместило.
Четох за въпросните фасонки - няма проблем да сменя и тях, но и двете да се прецакат едновременно малко ме съмнява. Само предните мигачи спират-останалите(отзад и в огледалата) си работят. Доколкото можах огледах и бушоните - не видях изгорял или проблемен, но то няма и логика да е от бушон.
П. С. Сега се сетих, че зимата бяха ми отказали чистачките. В последствие тръгнаха сами. Възможно ли е управлението във волана да прави проблем и как бих могъл да разбера? Ако напръскам с контактен спрей?
Моля, ако има някой по-запознат или със сходен проблем да сподело малко информация, че след седмица трябва да минавам преглед, а-и без мигачи не е редно да се движа!
Благодаря!
Изпратено от моят CLT-L29 с помощта на Tapatalk
Проблем с предните мигачи на Passat B6 - ту тръгват, ту спират
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Проблем с предните мигачи на Passat B6 - ту тръгват, ту спират
Последна промяна от ivanovkbg на Пон 16 сеп 2019 19:34, променено общо 3 пъти.
Re: Проблем с предните мигачи на Passat B6 - ту тръгват, ту спират
Колега,
същия проблем! Сваляш цоклите, почистваш ги с контактен спрей, подсушаваш ги и тръгват. Това е вариант 1. Другия е купуваш нови, защото пружината от долу се е отвърнала и не дава контакт. Да питам? имаше ли вода вътре?
същия проблем! Сваляш цоклите, почистваш ги с контактен спрей, подсушаваш ги и тръгват. Това е вариант 1. Другия е купуваш нови, защото пружината от долу се е отвърнала и не дава контакт. Да питам? имаше ли вода вътре?