Passat b5 1999 1.9 116hp AJM - Проблем с пренавиване на жило на ел. стъкло
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AJM
Passat b5 1999 1.9 116hp AJM - Проблем с пренавиване на жило на ел. стъкло
Здравейте. Наложи се на пасатора (б5 1999) да сменям жилото на стъклото. Поръчай нов ремонтен комплект от интернет и след получаването се започна. Проблема ми е там, че като сввалях старото жило от металната кора не можах да видя как е навито на пластмасовата ролка. Има ли някой колега правил интервенцията скоро или го знае на изуст кой край на жилото е от долна част, кой край от горна колко се навива жилото (двата края по малко ли). Качвам снимка на комплекта, че Да не публикувам сайта да не правя реклама и снимка на малката ролка. Или ако примерно ролката се слага с лице към машинката със шлиците кой край на жилото остава от към шлиците и кой от към капачето.
- Прикачени файлове
-
- ARS0098.jpg (21.53 KиБ) Видяна 639 пъти
-
- vw-passat-b5-skoda-superb-ролка-за-преден-механизъм.jpg (8.19 KиБ) Видяна 639 пъти
Последна промяна от JoJoooo на Чет 03 окт 2019 14:24, променено общо 2 пъти.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Проблем с жило на ел. стъкло
Оправи си заглавието според шаблона!
viewtopic.php?f=5&t=352512
viewtopic.php?f=5&t=352512
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Re: Passat b5 1999 1.9 116hp AJM - Проблем с пренавиване на жило на ел. стъкло
Колега, малко си е играчка, не е най лесното нещо. Аз ги сменявах на двете предни стъкла миналата годинаи след два часа проби и псувни стигнах до извода че новото жило е с 5-10 мм по късо и монтажа е почти невъзможен. Аз лично срязах малко черният пласмасов капак, там където се опират белите втулки на жилото, за да компенсирам дължината на жилото. Иначе като го направиш първият път после е лесно, на втората врата го смених за 20 мин. Ще кача снимки на моята врата, която съм снимал преди да започна, защото имах опасения че после няма да знам как е било.