Здравейте колеги, от известно време забелязах странна аномалия но колата (пасат б4 2.0 1994).
Когато колата се покара известно време и загрее, започва да се покачва охладителната течност в казанчето почти да горе, което не мисля че е ок, и започва да мига лампата на таблото.
При вас така ли е или се покачва с няколко сантиметра?
Кога почва да свети лампата на таблото?
Мерси предварително
Пасат б4 , относно охладителна система
- George Georgiev
- Автомобил: VW PASSAT B4 1994
- Двигател: 2E
- Tsankovski
- Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
- Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive
Re: Пасат б4 , относно охладителна система
Не е ок, симптом за проблем е това, може да е някоя дреболия, а може и да е наличие на въздух в системата
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Я кажи, тази кола има ли газ? Щото ако има, е възможно изпарителят да "надува" системата.
- George Georgiev
Има газова да, а също така може и радиатора да е запушен
- George Georgiev
Изпарителя на газта ли?
Смених го преди месец
Смених го преди месец
- George Georgiev
А и маркучите не са надути
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Лампата свети при 2 положения:
1.При ниско ниво на течноста
2.При прегряване
По смътен спомен обаче,мисля че за прегряване е вързана към самата стрелка за температурата...Сиреч за да светне,трябва да си към 110 градуса някъде.Тогава,освен да се покачва,течността има свойството и да излиза през отворите под капачката.Същото излизане се наблюдава и при надуване на системата.
За да се ориентираш какво става,че и нас покрай теб,просто подгрей колата на отворена капачка,сподели прелива ли течност,следи има ли циркулация през малкия маркуч,следи данните за температурата,следи и за балончета в системата.
При тест пък на затворена капачка е хубаво да се ослушваш за изспускане на въздух от капачката.
Друга полезна инф. е дали имаш загуба на антифриз и как ти е темп. по табло
А най-простото първосигнално дошло ми прозрение е точно обратното на проблема с надуване,но трябва да кажеш,дали са прекалено меки маркучите.Ако клапана ти е блокирал отворен,нормално е да не се получава налягане и нивото да се покачва доста.Тогава още при първия тест с отворената капачка,нивото ще ти е вдигне до същото положение,но няма да прелее.....
Мен лично ме тревожи лампата и си мисля,че спестяваш информация.
Успех.
1.При ниско ниво на течноста
2.При прегряване
По смътен спомен обаче,мисля че за прегряване е вързана към самата стрелка за температурата...Сиреч за да светне,трябва да си към 110 градуса някъде.Тогава,освен да се покачва,течността има свойството и да излиза през отворите под капачката.Същото излизане се наблюдава и при надуване на системата.
За да се ориентираш какво става,че и нас покрай теб,просто подгрей колата на отворена капачка,сподели прелива ли течност,следи има ли циркулация през малкия маркуч,следи данните за температурата,следи и за балончета в системата.
При тест пък на затворена капачка е хубаво да се ослушваш за изспускане на въздух от капачката.
Друга полезна инф. е дали имаш загуба на антифриз и как ти е темп. по табло
А най-простото първосигнално дошло ми прозрение е точно обратното на проблема с надуване,но трябва да кажеш,дали са прекалено меки маркучите.Ако клапана ти е блокирал отворен,нормално е да не се получава налягане и нивото да се покачва доста.Тогава още при първия тест с отворената капачка,нивото ще ти е вдигне до същото положение,но няма да прелее.....
Мен лично ме тревожи лампата и си мисля,че спестяваш информация.
Успех.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
И аз залагам на капачката - или клапана е блокирал, или о-пръстена го няма.
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
Ако клапана ти е блокирал отворен,нормално е да не се получава налягане и нивото да се покачва доста.Тогава още при първия тест с отворената капачка,нивото ще ти е вдигне до същото положение,но няма да прелее.....
Аз мисля че с отворена капачка ще прелее . Провери маркучите как са при загряла кола.
Аз мисля че с отворена капачка ще прелее . Провери маркучите как са при загряла кола.
- Iezekil
Преливането е знак за възглавница.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
petiop написа:Аз мисля че с отворена капачка ще прелее..
Категорично!
И то ще почне да си хвърля водата непосредствено преди включване на първа степен...
- Iezekil
Никой не говори за подгряване до включване на перка.
- George Georgiev
Благодаря колеги за съветите но се надявам проблема вече да е решен.
Колата е с нов термостат, нямаше въздух в системата и запушени маркучи.
При отворена капачка водата излизаше бавно в отводнителя а не да балбука и да хвърчи и също така нямам течове.
При затворено положение капачката се чува че цвърчи.
Но онзи ден тръгнах на командировка с нея и започна да загрява на извънградско до към 95-100С и пак да премигва лампата.
Спрях да изчакам да отгрее и да налея вода защото и разбрах че имам загуби на антифриз и че надуваше някъде,и така няколко пъти до като стигна най- близкия град.
Оставих я днес сутринта в един сервиз в Горна Оряховица и човека каза че е избила гарнитурата.
Не знам много подробности и не съм я виждал, но предполагам от това са били и предишните симптоми, ако не продължавам да търся.
Колата е с нов термостат, нямаше въздух в системата и запушени маркучи.
При отворена капачка водата излизаше бавно в отводнителя а не да балбука и да хвърчи и също така нямам течове.
При затворено положение капачката се чува че цвърчи.
Но онзи ден тръгнах на командировка с нея и започна да загрява на извънградско до към 95-100С и пак да премигва лампата.
Спрях да изчакам да отгрее и да налея вода защото и разбрах че имам загуби на антифриз и че надуваше някъде,и така няколко пъти до като стигна най- близкия град.
Оставих я днес сутринта в един сервиз в Горна Оряховица и човека каза че е избила гарнитурата.
Не знам много подробности и не съм я виждал, но предполагам от това са били и предишните симптоми, ако не продължавам да търся.
- Tsankovski
- Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
- Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive
Както ти казах преди 10 дни че примигването на лампата може да е от наличие на въздух в системата и явно така е било, можело е с тестера да се хване проблема по от рано, но пак че не са те дърпа ли де
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Това с капачката не съм много съгласен.Преди на вентото ми бях забравил да завия капачката и карах така 50км.,докато се сетя.Грам не беше изхвърлила при положение ,че си загря нормално.Вярно е,че нивото се беше покачило застрашително нагоре,но навън нямаше нищо излято.