Пасата е 1,8Т Variant 2001 г. Ремонт на кормилна рейка

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vlado1
Автомобил: bmw
Двигател: AWT 2001
Контакти:

Пасата е 1,8Т Variant 2001 г. Ремонт на кормилна рейка

Мнениеот vlado1 » Съб 17 авг 2019 7:55

Здравейте!
Снощи взех колата от ремонт от ЕМ Комплект 33 Павлово и ме зарадваха с новината, че кормилната ми рейка е за ремонт тече. Правих там обслужване на двигателя и след като оставих близо 900 лв нямах финанси повече да се разправям с Пасата го взех така. Та въпроса ми е какво се прави в такъв случай? Казаха ми, че ремонта ще ми струва още около 450 лв. Някой с опит в тази област? Между другото се оказа, че нямам течност за хидравликата. Докато са сваляли предницата явно казанчето се поизпразнило, но не са я долели. Каква течност трябва да си купя за да я долея докато карам така? Имали за какво да внимавам, когато купувам или първата която докопам в бензиностанцията ще ми върши работа? Защото с антифризите се оказа, че не е така, викам да не би и тук да има значение. Пасата е 1,8Т Variant 2001 г.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Ремонт на кормилна рейка

Мнениеот silent » Съб 17 авг 2019 8:51

Пасата ми е същия. Моята протече след като и смених маслото.Била е с добавка.Първо доливах доста често. След това сложих добавка за спиране на течове и за сега не доливам. Аз ще я карам така докато не се продъни след което ще я сменям с фабрично рециклирана ...доста по скъпо е от ремонт тук ,но нямам доверие на нито един сервиз за рециклиране защото често изкарват малко след гаранцията която дават... Добавката не си спомням в момента каква беше но струваше 10тина лв...
Маслото за хидравликата е извънземното масло на фолксваген Г нещо си което никъде на планетата земя не може да се направи освен в тайните лаборатории на фолксваген под много дълбока секретност се бъркат неземните съставки... Ако питаш мен ауто плюс продават масло със същото означение Г нещо си на Феби и струва към 6-8лв литъра...Може и масло за автомати да сложиш Декстрон .май беше със стария пасат съм с такова...ма то е над 20лв. литъра...

Потребителски аватар
vlado1
Контакти:

Мнениеот vlado1 » Съб 17 авг 2019 8:56

От сервиза ми казаха, че имало значение каква е капачката на казанчето. Имало черни и зелени и трябвало по номера на рамата и цвета на капачката да се търси. Имали някои с авточасти, които да дадат повече инфо?

Последна промяна от vlado1 на Съб 17 авг 2019 9:39, променено общо 1 път.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 17 авг 2019 9:02

Вземи масло Феби.
Бяла бутилка със зелена капачка. Минерално било.
Зелената бутилка е синтетиката. Демек тъничко.
Към 12лв е.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 17 авг 2019 9:04

Не съм наясно с цвета на капачките но нивото на неграмотност на нацията е потресаващо висока а най-общо на сервизните работници лети в небесата...
Хидравликата е тъп разпределител тъп хидравличен цилиндър...и още по тъпа хидравлична пластинчата помпа....можеш да сложиш всяко едно тъпо хидравлично масло и системата ще работи упорито и тъпо.....стига маслото да е съобразено с температурния диапазон на експлоатация на автомобила...

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 17 авг 2019 9:28

С АТФ не е добра идея.

Потребителски аватар
vlado1
Контакти:

Мнениеот vlado1 » Съб 17 авг 2019 9:32

silent написа:Моята протече след като и смених маслото.Била е с добавка.Първо доливах доста често. След това сложих добавка за спиране на течове и за сега не доливам. Аз ще я карам така докато не се продъни след което ще я сменям с фабрично рециклирана ...доста по скъпо е от ремонт тук ,но нямам доверие на нито един сервиз за рециклиране защото често изкарват малко след гаранцията която дават... Добавката не си спомням в момента каква беше но струваше 10тина лв...
Маслото за хидравликата е извънземното масло на фолксваген Г нещо си което никъде на планетата земя не може да се направи освен в тайните лаборатории на фолксваген под много дълбока секретност се бъркат неземните съставки... Ако питаш мен ауто плюс продават масло със същото означение Г нещо си на Феби и струва към 6-8лв литъра...Може и масло за автомати да сложиш Декстрон .май беше със стария пасат съм с такова...ма то е над 20лв. литъра...

Как се казва тази добавка? Ако спасява положението не ми трябва да я разбутвам повече.

silent написа:Не съм наясно с цвета на капачките но нивото на неграмотност на нацията е потресаващо висока а най-общо на сервизните работници лети в небесата...
Хидравликата е тъп разпределител тъп хидравличен цилиндър...и още по тъпа хидравлична пластинчата помпа....можеш да сложиш всяко едно тъпо хидравлично масло и системата ще работи упорито и тъпо.....стига маслото да е съобразено с температурния диапазон на експлоатация на автомобила...

То не опира само до един цилиндър и помпа, но зависи и от уплътнителите. Може някои течности да повреждат някакви неметални части, които незнайно защо са поставени там, където не трябва, затова да имат специфични изисквания за всеки автомобил. Всичко се прави с цел да тичаш постоянно по сервизи и да харчиш едни пари за да подържаш системата жива. Иначе ако имаше само един вид хидравлична течност щеше да бъде прекалено просто и хората нямаше да тичат по сервизи.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 17 авг 2019 10:26

Не знам каква е добавката колега не се сещам...за другото си казах мнението и не мисля да споря или да наливам акъл никому кой каквото иска да си сипва ...
Сега се сетих мисля че беше МОтип..оплюта е в нета на някакъв украинец била дето я разливал в някакъв гараж в немско та да и пишело германи на опаковката била боклук менте .......... на мен ми върши работа ....толкоз от мен....

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Re: Пасата е 1,8Т Variant 2001 г. Ремонт на кормилна рейка

Мнениеот KGL » Чет 22 авг 2019 11:10

На стария пасат рециклирах рейката в Жизел или Жанет нещо си - сервиз при "Окръжна болница" - карах го 6 години с рециклето и така го продадох без проблеми.
Имаше и някакви младежи в Студ. град до МИ, които също се справяли добре с рециклажите, защо не провериш?

Потребителски аватар
vlado1
Контакти:

Мнениеот vlado1 » Нед 27 окт 2019 21:00

Засега купих един литър течност и така карам. Май е по-добре да давам пари за масло отколкото за съмнителен ремонт на рейка.

Потребителски аватар
jordan17772
Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
Двигател: BCB + CAWB

Мнениеот jordan17772 » Нед 27 окт 2019 21:08

Моята пък тече само на минусови температури от две години. Доливам по малко зимно време. Рециклирана е преди 5 години. Много е важно маншоните да са здрави, защото влезне ли вода ръждясват бързо и семерингите започват да сълзят.

Върни се в “Passat”