Здравейте колеги,
Колата е Пасат б6 комби,
от вчера ми се появи следния проблем:
Отворих багажника да взема нещо, и след това не можа да се затвори, и на дисплея си свети че е отворен. Пробвах да натисна палчето да имитирам заключване при отворен багажник, ама не иска да щракне. Най странното е, че като натисна микрошаутера - не се чува моторчето и после установих, че не работи и задната чистачка и пръскалка. Има ли вероятност да са на някой предпазител само за тях, защото в сервизното ръководство пише че предпазитела е за всички чистачки и пръскалки, а предните чистачки и пръскалки си работят...
Багажника не се затваря, Пасат б6 комби
- VasilStoichkov
- Автомобил: Passat B7 Variant 4motion 177hp
- Двигател: CFGC
Re: Багажника не се затваря, Пасат б6 комби
Да не е снопа кабели?
VasilStoichkov написа:Да не е снопа кабели?
Ами тези дни ще махна кората да видя какво става под нея - кабели, куплунзи... но сега няма как, че вали сняг :)
Последна промяна от IvanMan на Пон 06 яну 2020 12:39, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон нов "отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон нов "отговор"!
най-добре да се свали и огледа
м/увременно може да тестваш да заключиш багажника с дистанционното (когато е затворен) и да провериш дали имаш задни светлини/трети стоп на капака. Дали светят нормално.
При положителни външни температури поведението същото ли е?
м/увременно може да тестваш да заключиш багажника с дистанционното (когато е затворен) и да провериш дали имаш задни светлини/трети стоп на капака. Дали светят нормално.
При положителни външни температури поведението същото ли е?
- katmai
- Автомобил: VW Passat B8 Alltrack
- Двигател: 2000 BiTDI CUAA
Затварянето е на пружина, не е с ток, демек надали проблема ти е електрически. Отделно предполагам че чистачката се изключва при отворен багажник...
Наскоро на мен не искаше да се затваря и беше самата брава. Вътре има една пластмасова зъбчатка, която я мъчих 2 пъти да я лепя, искарваше по седмица и накрая просто се отказах, и си купих брава.
Наскоро на мен не искаше да се затваря и беше самата брава. Вътре има една пластмасова зъбчатка, която я мъчих 2 пъти да я лепя, искарваше по седмица и накрая просто се отказах, и си купих брава.
katmai написа:Затварянето е на пружина, не е с ток, демек надали проблема ти е електрически. Отделно предполагам че чистачката се изключва при отворен багажник...
Има логика, чистачката да се изключва при отворен багажник. Преди година и полувина имах следния проблем с предишната брава и бях се видял в чудо:
https://drive.google.com/open?id=1N5tBU ... 3g2EGQn8EG
Купих нова китайска за 50 лв и заспа. Пак ли там да е проблема ? Само, че този път изобщо не мога да затворя палчето да заключи...
Последна промяна от IvanMan на Пон 06 яну 2020 21:22, променено общо 1 път.
Причина: Поредният ненужен цицат! Получаваш официално предупреждение!
Причина: Поредният ненужен цицат! Получаваш официално предупреждение!