Здравейте ,предложете гарнитура за капака на клапаните на пасата .Преди година я сменяха ,но пак тече само от едната страна на двигателя .
Двигател AJM.
Гарнитура за капак на клапани пасат б5 99г. 116 к.с.PD AJM
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AEB
Re: Гарнитура за капак на клапани пасат б5 99г. 116 к.с.PD AJM
Колега ще ти ползвам темата, че съм с подобен двигател. Колата е пасат б5 1.9 тди 116 коня ATJ двигател. Аз искам направо да сменя целия капак понеже мембраната за картерната вентилация ми е омаслена но не мога да намеря капак по магазините. Номера му е 038 103 469 АА. Ако някой може да каже от къде да намеря ще съм благодарен.
Колега чета по чуждите форуми че понежр капака е пластмасов и с времето се деформирал. Моят също е омаслен само от едната страна. За гарнитури victor reinz доста ги хвалят. Ти предния път каква сложи?
Колега чета по чуждите форуми че понежр капака е пластмасов и с времето се деформирал. Моят също е омаслен само от едната страна. За гарнитури victor reinz доста ги хвалят. Ти предния път каква сложи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей ,нямам си на идея какво са сложили в сервиза .На работната карта пише гарнитура капак .Мисля че нещо колко 40 лв.
А не ми се пита в сервиза .
А не ми се пита в сервиза .
На тоя мотор са два модела гарнитурите ,аз поръчвам само след сваляне ,защото на единия модел много лесно му се чупи ръбчето на капака от гъзоръки хуманоиди ,и после тече каквото и да правиш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ще погледна дали е счупен капака и ще пиша.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kalin09 написа:На тоя мотор са два модела гарнитурите ,аз поръчвам само след сваляне ,защото на единия модел много лесно му се чупи ръбчето на капака от гъзоръки хуманоиди ,и после тече каквото и да правиш.
Здравей ,може ли да покажеш какво поръчваш и от къде.
Виктор рейнц е засега ОК ,избери си ти от къде ,навсякъде има ,дано уцелиш модела и да е здрав капака.
-
А някой може ли да каже дали всички капаци на клапаните са еднакви при помпа-дюза моторите? Като номер са едни и същи 038 103 469 но после буквите са различни и не знам това има ли някакво значение? Също и въпросния клапан за картерната вентилация който се намира в капака как да го проверя дали работи? Ако не бъркам трябва да пробвам да засмуча от тръбичката която отива преди турбото и клапана да се затвори.
-
Да кажа и при мен какво е развитието. Преди седмица монтирахме новия капак 038 103 469 АЕ на мястото на стария 038 103 469 АА. Имаше малък проблем който е следния тръбичката която излиза от клапана за картерната вентилация е малко по-къса и е насочена една идея малко по-нагоре (към капака за колата) и между тръбичката на клапана и тръбичката която трябва да се закачи на него останаха едни 8-10 сантиметра разстояние. За момента тогава сложихме един маруч за да могат да се съединят и клапана да си работи но след 2-3 дена от автоморга си взех направо тръбичка от кола която е с тези по-нови капаци. Свалихме я от 131 коня двигател но мисля, че и от 101 коня ще стане.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Тази тръбичка гофрираната от клапана до въздуховода също се продава нова принципно, но ако сте намерили такава която отговаря и е здрава, няма проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте ,аз още не съм сменял гарнитурата на капака ,но за сметка на това съм доливал няколко пъти масло .
Така когато взех главата два пъти я смених защото бяха спукани и специалиста от моргата ми каза че главите за РD били еднакви .Сега се чудя гарнитура за кой мотор да търся
Така когато взех главата два пъти я смених защото бяха спукани и специалиста от моргата ми каза че главите за РD били еднакви .Сега се чудя гарнитура за кой мотор да търся