пасат б5 външно каре ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
пасат б5 външно каре ?
предстои ми да сменям външно каре на моя б5. Някой да сподели мнение за различните марки.
Re: пасат б5 външно каре ?
Аз си взех на "GKN льобро" ,но още не съм го монтирал,чух добри отзиви за тях.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
emaroni написа:Аз си взех на "GKN льобро" ,но още не съм го монтирал,чух добри отзиви за тях.
Аз монтирах също такова каре преди близо година и съм доволен.Заложи на тази марка няма да сбъркаш.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
GKN не са лоши, недостатък при тях е че обикновено вървят в комплекта с пластмасов маншон, който е доста твърд, а скобичките са им малко хлабави...та след време скобичката се охлабва и маншона или се измъква напълно или се охлабва достатъчно, за да влиза вода и карето заминава. Самото каре като каре не е лошо, ама не е зле да не се слага маншона, който идва в комплекта (ако е от пластмасовата партида).
Иначе съм слагал карета GLO и Ruville, също не са лоши, а са доста по-евтини от GKN-a и идват с гумен (полиуретанов маншон).
Иначе съм слагал карета GLO и Ruville, също не са лоши, а са доста по-евтини от GKN-a и идват с гумен (полиуретанов маншон).
Колега,какво значи пластмасов маншон.Не са ли всички гумени. Аз си взех карето в комплект с маншона миналия месец и маншона е гумен.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами има гумен,който е от мека гума,която се нацепва след примерно година-две.Има гумен,който е така наричания силиконов или полиуретанов,който има доста голям живот и е от много много мек материал. Има и едни,които са си направо пластмасов.Супер твърд материал,който няма огъване с ръка и т.н. Те са практически вечни,ама скобите,които го държат трябва да са много здрави,за да не се измъкне от карето.А скобите,които идват в тези комплекти са си обикновени и се разтягат и маншона се измъква и карето е капут.Нямам как да ви го снимам така,че да си личи колко е твърд, иначе точно вчера свалих един такъв от едно Поло с починало каренце заради скобите.
- Lazi
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
нужно ли е като смениш едното каре да смениш от и другата страна ? и каква е цената на това каре?
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Сменя се сямо разбитото каре,а цената е от 60 до 120 според марката (качеството).Това е цена за външното каре.
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Каре GKN или LOBRO, ако е с пластмасов маншон в окомплектовката, значи колата от завода си излиза с такъв маншон, и проблема не е в скобите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,искам да ви помоля да ми кажете възможно ли е да си сменя карето сам,какво ми е необходимо като инструменти и ако някой може да ме насочи към сайт със снимки или клип ще съм ви много благодарен.Става въпрос за външно каре на Пасат 1,9тди 130кс. 2001г.комби.Пиша ви защото не съм в страната и се сещате ако се наложи смяна труда колко излиза.Предварително ви благодаря !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте искам да попитам,колко се стяга болта който държи карето.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Разгледайте тази тема от руския форум и ще разберете как се сменя карето.Болта който държи карето М16 190 Н*м + 180 градуса се дозатяга.Колега fenddrik погледни видеото по долу ако нещо не ти е станало ясно от снимките и обяснението от руския форум макар,че в него сменя цялата полуоска с двете карета.Действай смело не е трудно,но трябва инструмент.Дано съм бил полезен.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти много колега Rosenirs за видеото ,дано се справя !!!!!!!!!!!!!
Да имате в предвид че ви трябва сериозен шестограм от към здравина че аз като развивах почна да се усква и да превърта та имаше и заварки по болта и рязане шестограм за да се скъси и после с читаво гедоре .