Питане за модел на лампичка?
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Питане за модел на лампичка?
Най на края успешно разглобих без да счупя нищо таблото с ключовете за парното на моята пасатка защото не светеше и това много ме дразнеше. Оказа се липсва лампичката - тя е само една при мен и се намира централно в ключа за степените на вентилатора. Някои знае ли точно какъв модел лампичка да си купя защото старата липсва и няма с какво да сравнявам?
А можеш ли да даваш консултации как се изваждат страничните въздуховоди на таблото - тези откъм вратите без да се поломи нещо? Аз намерих info в един руски сайт, но колкото и да спазвам написаното - не ми се получава.KGL написа:Модела на пасата е Б5. вече мога да давам консултации по разглобяването
...
Сменях скоро и аз такава лампичка. Модел не знам но е малка продълговата без метален цокъл. Има две жички само в единия край.
По-тясна е от габарит. Като питаш по магазинчетата няма начин да не знаят ако я имат. Цената 30 ст. за турска и 60 за уж немска
. Вземи си наи доброто което намериш, че се сваля всичко около нея ако трябва и да я вадиш. Иначе само се напъхва без да въртиш.
По-тясна е от габарит. Като питаш по магазинчетата няма начин да не знаят ако я имат. Цената 30 ст. за турска и 60 за уж немска

Ами уж би трябвало да стане. Аз опитах с едновремешните луфтомери - пластините ми са по 0.5mm и е широки 5cm. и не се получи. Мисля, че в случая е най-важно да се установи къде точно са щипките и накъде са насочени за да се приложи натиск само върху тях в отключващата ги посока. Според картинките на руснаците на централния въздуховод са по три отгоре и отдолу (но пак не става ясно накъде са насочени). Аз като пробвах на местата на които би следвало да са (според картинката) не ми се получи. И с тънко и тъпо ножче (от тия с облия връх) пробвах - нестава и нестава.