Passat b6 3.2 - KESSY

Техническа и сервизна информация за Passat
hackANDslash
Автомобил:
Двигател:

Passat b6 3.2 - KESSY

Мнениеот hackANDslash » Чет 24 окт 2019 23:56

Здравейте,

От скоро притежавам VW Passat 3.2 производство 2007г. Една от екстрите, които има е безключов достъп - KESSY. Притежавам също така и два ключа. С ключ 1 системата работи както трябва. С ключ 2 обаче нещата са малко по-разлини. Необходимо е буквално да го долепя за дръжката на врата. за да мога да отключа. Същото е и при запалване на автомобила. Ключ 1 може да се намира в якето ми на задната седелка на автомобила, засича се и позволява запалване. Ключ 2 обаче трябва да бъде максимално близо до таблото, за да позволи запалване, в противен случай се появява съобщение "Key not in range".

Първоначално си помислих, че може да е от батерията на дистанционното. Подмених я, но променя няма. Направих и сканиране с диагностика, няма никакви грешки.
Ако ключ 2 се ползва по конвенционален начин (отключване с копчетата на самия ключ), не се наблюдава намален обхват.

Ще се радвам, ако някой може да даде идея на какво може да се дължи това странно поведение и как да се отстрани.
Благодаря!

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Re: Passat b6 3.2 - KESSY

Мнениеот megatronS » Пет 25 окт 2019 9:30

Запалването, няма нищо общо с батерии на дистанционни и т.н. Батерията е само и единствено за дистанционното. Запалването е свързано с транспондер в ключа, който се захранва с високочестотен инпулс, излъчен от предавателя, който представлява бобина. За да лови един транспондер добре, а друг не, това означава две неща:

1. Мястото в ключа на единия транспондер не позволява качествено приемане и предаване.(не мисля, че това е при теб проблема).
2. Проблем с приемането и излъчването на самия транспондер, поради дефект в него или покрай него (ако е на платката на дистанционното под форма на чип, може да има окис около него и дава на късо; ако е транспондер, външен разположен в кутията на ключа - в сърцевината си има бобина, която може да е пострадала от падане и сътресения, това довежда до по-малка чувствителност на приемане и предаване.).

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пет 25 окт 2019 10:16

За KESSY се говори колега. Не бъркай двата щата.

Може да разцепиш ключа и да изпереш платката с хладка вода и веро и търкане с четка за зъби. После подсушаваш и мисля че ще се оправи. Трансмитера е ATA5824. Поне при мен е този. Има един резистор с който му казва колко силно да лъчи. Или с други думи казано ограничено е в мощността на излъчване.

Поздрави!

Потребителски аватар
EmailSites
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EmailSites » Вто 19 май 2020 22:18

Аз имам абсолютно същия проблем с пасат цц 2009г.
При заключване се чува и леко жужене в областта на жабката за 1-2сек, при теб така ли е?

Върни се в “Passat”