Здравейте. Имам следния проблем:
Закупих Двоен ДИН, към който реших да монтирам камера за задно виждане(такава, която се слага на мястото на плафона). След триста мъки успях да прекарам кабелите и стигнах до момента със свързването.Важно по темата е, че камерата е от новите модели, които в AV кабела има захранване, което от едната страна се свързва с кабел, предназначен за това излизащ от ДИН-а.
+ използвах от крушката за задна скорост, като към него запоих и въпросния кабел, излизащ от AV кабела.
За маса използвах другата жичка, която отива към същата крушка.
При пробата установих, че на контакт (изгасена кола) всичко е 6, но запаля ли двигателя, след секунда екрана става черен и изписва "No Signal!". След четене по форумите и звънене по майстори, реших да сменя масата, като използвам болт хванат за купето.... Проба....същото. След това пробвах да подмина крушката за задна скорост и да свържа директно жичката за + на камерата с жичката, идваща по АV кабела. Проба... и нищо (даже не запали камерата).
Някой дали се е сблъсквал с подобен проблем?
Passat B6 Variant - Проблем с камера за задно виждане на Passat B6 комби
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B6 Variant - Проблем с камера за задно виждане на Passat B6 комби
Здравей
Значи аз също сложих камера отзад, но мойта е с два кабела единия е за АВ а другия е буксичка за захранване. Отначало и аз имах проблеми защото се оказа че след като поработи малко около минута най много и прегрява и излиза черния екран и НО сигнал. Срязах предпазния бушон където беше капсуловано бушончето и УЖ някакво охлаждане. Сложих една сравнително по голяма медна пластинка да играе ролята на охлаждащо радиаторче и запоий отново кабелите. Оттогава нямам проблем. Но при теб не знам дали проблема е същия. Не съм обърнал внимание при мен на контакт дали прегряваше или не преди. Вързал си камерата на CAM изхода на DIN-a нали ?
моята кола е пасат Б6 седан
Значи аз също сложих камера отзад, но мойта е с два кабела единия е за АВ а другия е буксичка за захранване. Отначало и аз имах проблеми защото се оказа че след като поработи малко около минута най много и прегрява и излиза черния екран и НО сигнал. Срязах предпазния бушон където беше капсуловано бушончето и УЖ някакво охлаждане. Сложих една сравнително по голяма медна пластинка да играе ролята на охлаждащо радиаторче и запоий отново кабелите. Оттогава нямам проблем. Но при теб не знам дали проблема е същия. Не съм обърнал внимание при мен на контакт дали прегряваше или не преди. Вързал си камерата на CAM изхода на DIN-a нали ?
моята кола е пасат Б6 седан
- DjeFF
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: TDI 2006
Проблемът е решен, като взехме постоянен ток от задната чистачка, а чрез реле, от светнината за задна скорост му казваме кога да пусне камерата. Явно компютъра засичаше, че има повече консумация на ток и я блокираше. Вече 10 месеца по-късно мога да кажа, че е ужасно удобно при паркиране и силно препоръчвам.
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Колега имах същият проблем като тебе. Следвах схема ти на връзване, само че на голф 5. Може ли да провериш нещо. Да караш назад и в този момент да включиш задната чистачка дали камерата гасне? При мене работи ли задната чистачка камерата спира. Благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
DjeFF написа:Проблемът е решен, като взехме постоянен ток от задната чистачка, а чрез реле, от светнината за задна скорост му казваме кога да пусне камерата. Явно компютъра засичаше, че има повече консумация на ток и я блокираше. Вече 10 месеца по-късно мога да кажа, че е ужасно удобно при паркиране и силно препоръчвам.
Извинявам се много нов съм във форума, може ли по подробно обяснение или схема какво реле си ползвал и как си окабелил отзад за задната светлина, благодаря предварително