От скоро имам пасат Б5 дизел с двигател ATJ.Когато го взех, перката на климатика не включваше.Взех че я свалих много лесно, макар че някой беше писал в някой форим, че се сваля броня, радиатор и т.н.Ремонта беше много лесен - смяна на четки 4 броя за 10 лева./Не бяха оригинални./Перката заработи перфектно.
Другият проблем, който ме тормози в момента е, че когато подам на контакт и тази същата перка започва да върти.Няма значение дали климатроника е пуснат - било то на ECON,AUTO или OFF.
Прочетох няколко теми.Там пишеше може да е от датчика на температура ,който се намира на радиатора или датчика на климата. Датчика на темп. работи перерфектно,този на климата когато го откача климата не сработва, но перката духа и си духа.
Проверих също и релетата който включват първа и втората степен на перката, също и релето, което сменя първа и втора степен.
Вече започвам да се колебая за някаква грешка в компютъра. Защото информацията на датчика за темп. влиза в компютъра и вече той казва на релетата кога и коя спепен да включват на перката./Това последното за комп. не съм много сигурен, но мисля че е така./
Колеги ако някой има подобен проблем или се е справил с този проблем.Моля да помогнете ще ви бъда благодарен.