Passat B8 Variant 2.0 TDI 2015 -проблем с данните от трип комп и разхода

Техническа и сервизна информация за Passat
a_5rov
Мнения: 1
Регистриран на: Чет 06 авг 2020 10:33
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: CRLB

Passat B8 Variant 2.0 TDI 2015 -проблем с данните от трип комп и разхода

Мнениеот a_5rov » Чет 06 авг 2020 10:57


Здравейте!

От около седмица съм собственик на посочения пасат б8, който с докарах собственоръчно от Германия. Колата е с Discover Media и цветен мултифункционален дисплей. Взех я и направо тръгнах обратно за България. Буквално не беше гасена. След като се прибрах и пренощува, забелязах, че са се изтрили показанията на трип компютъра за изминатото разстояние, както и трите статистики за разхода на гориво - продължителен, от старта и от последното зареждане. Първоначално помислих, че просто е достигнато времето за ресет или че има проблем с акумулатора. На следвавщия ден данните отново се нулираха. Видях в книжката интервалите, на които би трябвало да го прави и определено не са настъпили.

В нашето интернет пространство не можах да намеря нищо за този проблем. За сметка на това в английските и немските форуми се оказа нещо познато. Проблемът се появява и при нови автомобили и като че ли е свързан с Disovery Media, а може би и с енергийния мениджмънт на автомобила. В Англия по-скоро дилърствата правят ъпдейт на софтуера и проблемът изчезва. В Германия има няколко подхода - ресет на медия-та, смяна на борд компютъра или ъпдейт на софтуера. Хора, които са сменили борд компютъра, изкарват по някоя друга година и отново, докато не се направи ъпдейт на медията. В Англия попаднах на един специфичен случай, при който нищо не е било в състояние да отрстрани проблема, докато някой много се задълбал и установил, че в колата бил качен базов софтуер от предишния модел B7, което обърквало работата и така.

Вчера бях в Порше София за обслужване. Попитах приемчика за проблема и може ли да се ъпдейтне софтуера. Получих уклончив отговор, че трябвало да се направи диагностика за 108 лева и евентуално тогава да стане ясно има ли софтуер за ъпдейт или не. Струва ми се безсмислено да правя диагностика, ако е ясно, че софтуер и въобще решение за проблема в България няма.

Въпросът ми е, дали някой е имал подобен проблем с показанията за пробега и разхода и самоволното им ресетване? Има ли диагностици и специалисти по софтуер на Б8 извън Порше? Дали Порше са в състояние да оправят проблема? Допълнителен въпрос - колата иска ключ за активация на App Connect - отговора на Порше беше, че вероятно струва 600-700 лева. Някой има ли представа как стои въпросът с активацията?

Търсих подобна тема усърдно, но не намирам нищо.

Благодаря предварително!
Върни се в “Passat”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: KBK, steni и 13 госта