Здравейте ! От скоро на VCDS програмата започна да ми дава Camshaft Adjustment 1 Mechanical Malfunction грешка. Въпроса ми е обтегача на веригата ли си е отишъл или е нещо друго ? А да добавя също, че има забиване при рязко натискане на педала на газта до към 2к обороти. На газ се усеща повече отколкото на бензин. Благодаря предварително !
Дори и при съвсем изряден възел (обтегач и верига) този мотор не реагира особено при обороти около 2000 Проблем с укорението може да се усети най-ясно след 3200. И още повече горивната система (бензиновата) трябва да е съвсем изрядна и тестове да се правят не на газ, а на бензин, защото иначе вероятностите стават много
Аз изказвам мнение, защото карам този мотор вече 4-5 години, само че AGN. И защото съм се занимавал точно с това нещо, докато стигнах до извода, че това си е съвсем нормално за този мотор. Има добър въртящ момент в ниските обороти, но осезаемо ускорение се усеща чак след 3000 нагоре. Преди да се занимава с веригата и обтегача, препоръчвам проверка на управляващия ги ел. клапан, което е далеч по-лесно и дори по-вероятно да идва от там проблема. При мен се оказа скъсана мембрана във вакума, който е за вихровите клапи и след смяната му, колата драстично промени поведението си.