Здравейте всички.
Бях писал наскоро в големите теми за пасат Б8, но не получих съвети. Автомобила е пасат Б8, 2016, 2.0 190 коня, ДСГ, МИБ2 - ретрофит с активна антена на тавана, немска, не оригинална, но пък добра.
Проблемите ми са 2:
1. По време на ретрофита от нищо към навигация ми се загуби дисплея на парктроника - опитвах всякакви туитове и модове, кодинги ама не се получаваше. Скоро преди седмица, докато паркирах назад този дисплей ми се появи и след като паркирах изчезна, и повече не съм го видял при следващите паркирания. Видях в менюто, че съм отметнал паркинг дисплея да се появява и също така понякога като паркирам натискам копчето на парктроника, което е на таблото, ама не се появава тая гад, а понякога, освен звуковата сигнализация, дисплея също е от значение преди да паркирам правилно. Автомобила ми има рецептори отпред и отзад. Паркинг оборудването не е ретрофит искам да подчертая.
Някакви идеи как мога да си го пусна отново?
2. Тъй като обясних по-горе,че ретрофитнах от нищо към навигация, същата ми показва знаците по улиците тук и понякога ме спасява от камерите тук в Германия, за което съм благодарен на фолксваген. Проблема е там, че не подменя знаците, т.е. иска ми се когато влезна в града да не ми показва, че след последния видян знак за 80 плюс да не изпреварвам, то трябва да е 50 в града, то да показва правилния. За целта знам, че в меню А5 трябва да сменя в подменю Road sign fusion mode от Road sign detecion към Road sign fusion, където да събира тази информация от САТНАВ, ама не... Тук опитах да сменя ГНСС приемането от Глонасс обратно на GPS, защото в някои форуми споделят, че Глонасс е само за Русия, но аз намирам Глонасс за по-стабилна система, тъй като успявам с гейската антена, която имам на покрива да събера 13 сателита, докато с GPS, Galileo, Compass и Default мога да събера едва до 12 - понякога.
Някъде бях чел, че основен проблем на това Road sign fusion да събира информация е от значение колко добре събираш GPS data.
Тук не говорим за това, да се показва скороста в централния комби инструмент, тъй като при мен камерата е 3QO и това до някаква степен не ми дава право да мога да ползвам тази опция - когато включа опцията за показване в централния дисплей в 17-Instruments ми се появава не-фатална грешка, но с много дразнещ звук всеки път когато измина първите 500 метра или докато видя първия знак със съобщението "Dynamic road sign display currently restricted" та затова и не го ползвам.
Та някакви идеи как мога да направя така моята навигация да събира данни от САТНАВ също както от всеки знак на улицата?
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Поздрави,
Мартин
Passat B8 - проблеми с MIB2 - SatNav и дисплея за парктроника
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: 2 0 ТДИ 190 коня ДСГ 4M
Re: Passat B8 - проблеми с MIB2 - SatNav и дисплея за парктроника
Проблемите решени след дълго четене и игра с ВСДС-а... Моля модератора да затвори темата!
Последна промяна от icokr на Пет 11 дек 2020 8:14, променено общо 1 път.
Причина: Може ли да споделиш решението на проблема!
Причина: Може ли да споделиш решението на проблема!