Passat B4 1995 ABF няма сигнал от първи инжектор

Техническа и сервизна информация за Passat
simuler
Автомобил: Пасат Б4
Двигател: ABF 1995

Passat B4 1995 ABF няма сигнал от първи инжектор

Мнениеот simuler » Съб 03 окт 2020 20:17

имам грешка на двигателя която не мога да реша. VCDS ми дава следната грешка. 01249 - Fuel Injector for Cylinder 1 (N30) 03-00 - No Signal, проверих съптивлението на инжекторите както съветва autodata и и 4те отчитат 15ома на буксата и дирекно на самите инжектори, също и 4те ги пробвах със пробната лампа и 4те получават сигнал от компютъра, трия грешката но пак излиза. Сложих нови свещи за всеки случеи, грешката изчезна за няколко минути и пак се появи. Сега накъде?

Rtt T
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B4 1995 ABF няма сигнал от първи инжектор

Мнениеот Rtt T » Нед 04 окт 2020 20:04

провери за хлабава връзка на проблемния инжектор.

simuler
Автомобил: Пасат Б4
Двигател: ABF 1995

Re: Passat B4 1995 ABF няма сигнал от първи инжектор

Мнениеот simuler » Вто 06 окт 2020 10:30

няма проблеми със хлабави връзки. След като махнах изолирбана от кабелите на буксата на на инжекторите видях как газаджиите са вързали общия кабел на инжекторите, прекъснали са го и са го прекарали през реле за да прекъсват работата на инжекторите когато колата е на газ. Това ме накара да се да направя експеримент да превключа колата само на бензин и да видя дали грешката ще изчезне. Изтрих грешката и пробвах няколко пъти да гася и паля колата и няколко сканирания след това и грешка няма. Не се сетих по рано за това защото по логиката че прекъсват общия кабел не трябва ли да хвърля грешки за всички инжектори не само за първи, в краина сметка това се оказа проблема. исках да реша тази грешка на компютара защото когато тя е там двигателя не работи както трябва. а сега като я няма работи нормално.

Върни се в “Passat”