Проблем с Passat B5.5 2005 година

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nikola.timofeev
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Passat B5.5 2005 година

Мнениеот nikola.timofeev » Сря 02 дек 2020 15:28

Здравейте, колеги.
Имам следния проблем с колата, която е Passat B5.5 2005 година.

Понякога (напоследък доста често), когато загрее или е седяла дълго време на жарко слънце, не иска да запали - стартерът върти, но все едно в колата няма гориво. На таблото ми светват две от лампичките - тази за ABS-а и тази за ESP (тракшън контрола). Прилагам линк към ютуб със запис от случващото се. https://www.youtube.com/watch?v=LzYqHpYTK_A Ако оставя ключа на контакт 5-10 минути, колата доста често пали, като двете лампички продължават да светят, докато колата си работи.
Ходил съм при доста майстори в Перник, като никой не успя да отстрани проблема. Ходих и в сервиза на Павлик в Перник (за онези, които го знаят), но и там безуспешно, тъй като служителите там казаха, че просто колата при тях си работи и не могат да направят нищо по въпроса. Като цяло, бях свикнал с този проблем, но наскоро се появи нов, който усложнява нещата - колата започна да гасне в движение, като или ми изписва STOP с големи червени букви и след това гасне, или светва лампичката за тракшън контрола и тогава гасне, като след това, ако не иска да запали, се получават доста кофти ситуации на пътя и колата всъщност не може да се кара. Това с гасненето ми се случи преди година и половина на магистралата и след като я прибрах с пъна помощ, смених датчика на коляновия вал и след това не се беше случвало да гасне отново до преди един месец.

Някой колега имал ли е такъв проблем, или ако можете да ми препоръчате майстор, при който да я закарам, за да отстрани проблема, или поне да знае откъде може да идва, за да може да се приключи този ад.

Благодаря ви за вниманието, пожелавам ви лек ден и бъдете здрави. :)

Върни се в “Passat”