Здравейте,от седмица съм собственик на пасат 5.5 1.9 131к.с AVF 4 моушън.Имам проблем с охлаждането,като карам по града колата едвам вдига температура(явно и термостата е за смяна)парно си има ,но като тръгна да изкачвам на нагорнище колата загрява до 90С°.Като почна да пускам температурата пада и изхвърля водата,при това положение парното си духа топло.Доливам около 1-1.2 литара вода и така до следващото изкачване.Моля някой по запознат да сподели къде да търся проблема.
Благодаря предварително.
Поздрави.
пасат 5.5 1.9 131к.с AVF 4 моушън Проблем с охлаждането
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Проблем с охлаждането на пасат б5.5
от къде изхвърля вода ?
Не знам, единствено където се вижда е от разширителния съд изхода отстрани на капачката. Смених капачката и пак същата работа.
Има вариант гарнитурата да е духнала. При смяна на капачката налягането от изгорелите газове си го имаш в антифриза и клапана се отваря. Проявява се само при извънградски натоварен режим. Температурата си е 90 и не прегрява. Ако имаш и масло в разширителя значи е това. Смени гарнитурата.
За незагряването в градско има три подгревни свещи при тандем помпата отзад на мотора. Завити са в общ фланец. Те помагат за по бързо загряване в градско. Смени термостата и провери тия свещи да не са изгорели. По принцип в градско трудно загряват ТДИ моторите.
За незагряването в градско има три подгревни свещи при тандем помпата отзад на мотора. Завити са в общ фланец. Те помагат за по бързо загряване в градско. Смени термостата и провери тия свещи да не са изгорели. По принцип в градско трудно загряват ТДИ моторите.
valcata написа:Има вариант гарнитурата да е духнала. При смяна на капачката налягането от изгорелите газове си го имаш в антифриза и клапана се отваря. Проявява се само при извънградски натоварен режим. Температурата си е 90 и не прегрява. Ако имаш и масло в разширителя значи е това. Смени гарнитурата.
Интересно е,че в разширителния съд течноста е чиста няма следи от масло.Проверявал съм и маслото на едно ниво си стои.
Пък това за свещите не го знаех ще ги проверя.
Благодаря
Последна промяна от IvanMan на Вто 15 дек 2020 22:17, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "нов отговор"!
- Tsankovski
- Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
- Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive
Re: пасат 5.5 1.9 131к.с AVF 4 моушън Проблем с охлаждането
Гарнитурата на главата е заминала
Иначе за 4х4 браво, и аз съм с това задвижване и гуми all season е идеалната комбинация, инфото може да ти е от полза де
Иначе за 4х4 браво, и аз съм с това задвижване и гуми all season е идеалната комбинация, инфото може да ти е от полза де
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Tsankovski написа:Гарнитурата на главата е заминала
+1
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
тройника ,фланец , водна помпа губи течност , мехур , греене
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
Не всички ги имат тези свещи моят ги няма Пасат 5.5 1.9 131к.с AVF 4 моушън .
И аз мисля че щом изхвърля водата е гарнитура.
И аз мисля че щом изхвърля водата е гарнитура.
Интересното е че не се вижда къде изчезва водата.Проверявам маслото нивото си стои на едно и също място,отзад от ауспуха не изкарва вода.Иначе в понеделник смятам да я вкарвам в сервиз да видим къкво ще излезне. 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не е ли от казанчето? Сложи едно шишенце на шлауфката за оттичане от казана. Ще се напълно ако е оттам.