Привет на всички четящи.
Питането ми е дали има колеги в района на Щутгарт,които да имат VCDS и желание да направим диагностика на моята кола.Изгорих си кабела като включих зарядното в лаптопа,а новия ще пристигне януари.
Системата за следене на налягането в гумите не работи.Идеята ми е ако има запалени колеги,които с удоволствие отделят време за ремонт и диагностика на колите си, да се срещнем на някоя бензиностанция през почивните дни и да ми помогнат да локализираме проблема.Ако има повече желаещи може да направим една форумна/коледна сбирка на хората от региона и да се запознаем.Аз съм навит на отдалеченост стотина километра от Щутгарт,а може и повече.
Весели празници на всички!
VW CC система за следене налягане в гумите не работи
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
Re: VW CC система за следене налягане в гумите не работи
И при мен също не работи тази система. Сподели по нататък къде е бил проблема. С кабела няма как да помогна, на 800 км съм от Щутгарт
-
- Автомобил: CC
- Двигател: BWS
Даа, далечко си.Резултат ще споделя евентулно накрая на януари, ако няма някой колега наблизо.При теб системата със сензори в гумите ли е или индиректно измерване?
-
Модула,който следи налягането в гумите е изгорял.Не съм запознат как работят тия джаджи,та въпроса ми е мога ли да го заменя с друг VAG номер пак произведен от BERU ? Например моя е с номер
3AA907273D какво ще стане ако го заменя с 5Q0907273B ?
3AA907273D какво ще стане ако го заменя с 5Q0907273B ?
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Не зная как точно е при CC, но обикновено приемника е отдолу на колата, а там мястото е изложено на какво ли не. Често просто някой кабел се прекъсва, та преди да сменяш, първо огледай хубаво кабелите.
-
Кабелите ги издърпах и ги огледах, но не видях проблеми и затова разглобих модула. Вътре беше текло през отвора, който се намира до буксата, въпреки, че е с доста плътна мрежичка. Затова реших, че е изгорял. Лошото е, че не замерих на буксата дали има захранващо напрежение поне.Ако бях го разглобил още като започна да не работи от време на време, може би щях да го спася.Оригиналния модул струва над 300€ и не го намирам афтермаркет.Другия номер, който писах по-горе се намира с датчиците за гумите по 100€.Затова ме интересува дали мога да използвам него.
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Може да пробваш втора ръка в eBay.de. Вероятно ще са работещи, но не е ясно в какво състояние са.
-
Здравейте, проблема донякъде е решен.Днес монтирах един модул от Пасат СС на, който последната буква се различаваше.Заработи веднага без допълнителни интервенции, но сега има разлика в менюто.С оригиналния в менюто имаше настройки за 17,18 и 19" джанти а с този няма.Важното е, че няма грешки и все пак показва колко е налягането в гумите.Дали няма начин самия модул да се препрограмира, за да работи с различни размери гуми?