Притежавам Пасат 6, 2.0 TDI, 170 к.с., 2010 година с доста екстри. Автомобилът има и KESSY система, която е само за безключово отключване, няма безключово палене и старт/стоп. Драмата е следната:
Преди време, съвсем спонттанно, без каквато и да е връзка с нещо друго в автомобила, системата KESSY започна да прави проблеми. Понякога работи, понякога не. По-скоро в повечето време не работи. Няма абсолютно никаква закономерност кога ще работи или не. Иначе при отключване и заключване с бутоните от ключа няма никакви грижи. Имам 2 ключа, смених и батериите им за всеки случай, но проблемът не е от там, акумулаторът също е ок. Когато съм до колата и долепя ръка до която и да е дръжка, лед индикатора на ключа присветва както и когато работеше кесито, но просто нищо не се случва. Появи се странно прицъкване откъм комфорт модула - двойно прицъкване сякащ от реле. Това става, когато вкарам ключа в таблото, когато вдигам което и да е стъкло догоре и когато отпусна спирачката на светофар и тръгна.
Последва проверка на всички релета, бушони, окабеляване и каквото ми види окото - нищо! И не записва никакви грешки.
Реших, че комфорт модула е сдал багажа. Поръчах друг от ebay, същия номер разбира се. Голяма драма беше с търсенето, защото се оказа много рядък този модул. Слага се, настройва се и отново същия проблем. От там се пуска успоредно захранване към модула, да не би да е такава грижата - пак същата работа. Вероятно проблемът идва от друго масто, а просто комфорт модула прицъква. Вече не знам.

Ако някой има някяква идея или се е сблъсквал с подобен проблем, моля да пише!
Благодаря!