Здравейте!
Имам Vw Passat 3.2 V6, 2006 г.
Преди три дни паркирайки го на едно по-стръмно място и оставяйки го в покой на Parking mode, колата сама вдигна обороти до 1500 за 2-3 секунди и се върна на обичайното си положение. На следващия ден я карахме няколко пъти и направи същото нещо при паркиране чак вечерта- отново покачване на обороти до 1500 и обратно.
Вчера решихме да я закараме при механик, като по пътя не спря да прави проблема при всяко спиране на светофар- в parking mode, в drive mode без значение.
Механикът е почистил дроселовата клапа, но проблемът е останал, като грешката излиза точно с дроселовия сензор при диагностиката и не иска да се изчиства по никакъв начин. Понеже нова дроселова клапа е поне 700 лв, той препоръча второ мнение, но е 95% сигурен, че е дроселът...
Има ли някой с опит с подобно поведение на колата си, за да ни насочи какъв може да е проблемът, ако не е в дросела или препоръчвате да си го сменим? И в тази връзка- дали втора употреба дросел на 56000 км би заместил добре стария, или не е добре да се слага употребяван?
Ще съм благодарна на всякакви насоки!
Проблем с Passat 3.2 Variant вдига обороти сама
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Проблем с Passat 3.2 Variant вдига обороти сама
вороятно е от нея пробвахте ли почистване и адаптиране с ваг-ком
-
- Автомобил:
- Двигател:
Почистил я е, адаптира- не става.
Може би наистина е от нея.
Сега трябва да решим нова ли да вземем или втора употреба на 56к километра, също оригинална.
Може би наистина е от нея.
Сега трябва да решим нова ли да вземем или втора употреба на 56к километра, също оригинална.
- tdi fen
колко ви искат за употребяваната ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
tdi fen написа:колко ви искат за употребяваната ?
250-300.. Най-изгодната нова е 530 лв на VDO.
А пък ми се иска и ламбда сонда да сменим и затова се колебаем дали да не вземем употребяваната. Според Вас цената ок ли е
- tdi fen
вие преценяте повечето ми познати са вземали втора употреба (с опция връщане ако не работи) не са имали проблем,ако е читава и при даване на контакт се самоадаптира и няма проблеми