VW PASSAT vs AUDI A4 - окачване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

VW PASSAT vs AUDI A4 - окачване

Мнениеот spectrum » Пон 04 юни 2007 12:27

Значи въпроса ми е конкретен неискам някви безкраини сравнения и описания или спорове ...
Знам че двигателите са едни и същи говоря за коли след 98ма година така че тях не ги обсъждаме искам да питам окачването на пасата същото ли е като окачването на А4-ката защото знам че на А4 и е много слабо и много скъпо за подръжка а в момента ми предстои покупка и се колебая между двете коли ...
Като любител на VW съм пристрастен, но и аудито да избера пак ще си остана в семеиството 8)
Благодаря предварително за всяко обсновано и коректно мнение ...

Последна промяна от spectrum на Пон 11 юни 2007 16:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bonano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bonano » Пон 04 юни 2007 12:29

добре си се насочил, какъв е мотора на АУДИТО???

1. Коя година е Аудито
2. 1,9 тди или 2.5 тди е мотора?
3. Цените на двете коли сходни ли са или просто между тези модели се колебаеш?
4. Ако стигнеш до решаващ избор, ти препоръчвам не само да покараш представители от двата модела, но и да се повозиш както отпред, така и на задната седалка! за мен А4- ката е леко тясна отзад за размерите си.
Като отговориш на тези въпроса, ще мога и по- конкретни неща да те посъветвам

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 04 юни 2007 12:36

ФВ е по-голям и по-комфортен. Ауди е с по-качествени материали, но точно толкова чупливо колкото и Пасата! Избора е твой!

Потребителски аватар
bonano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bonano » Пон 04 юни 2007 12:39

Audi-то е добър автомобил,но има и недостатъци.Качеството на материалите и изработката е доста високо и комфорта е добър,но вътре е ужасно тясно(колената ти опират зверски и няма място да мръднеш въобще),багажника на комбито е малък за класа.Двигателя е добър и икономичен,но май е леко слаб(особено за комби+куатро)
ПАСАТА е дооста по-широка вътре и като цяло повече място има.Изработката и материалите са на близко до на Аудито-4 ниво.

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 04 юни 2007 12:42

bonano написа:добре си се насочил, какъв е мотора на АУДИТО???

1. Коя година е Аудито
4. Ако стигнеш до решаващ избор, ти препоръчвам не само да покараш представители от двата модела, но и да се повозиш както отпред, така и на задната седалка! за мен А4- ката е леко тясна отзад за размерите си.

и двете коли ги търся около 98-99 насочил съм се към 1.9 ТДИ или 110 или 130 коня запредопочитане втория ... от бензиновите 1.8 Т ми харесва, но с тоя разход които дава гледам да не се заглеждам по него ...
да разбирам ли че окачванията и подръжката и е една и съща ?

Потребителски аватар
bonano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bonano » Пон 04 юни 2007 12:43

spectrum написа:
bonano написа:добре си се насочил, какъв е мотора на АУДИТО???

1. Коя година е Аудито

и двете коли ги търся около 98-99 насочил съм се към 1.9 ТДИ или 110 или 130 коня запредопочитане втория ... от бензиновите 1.8 Т ми харесва, но с тоя разход които дава гледам да не се заглеждам по него ...
да разбирам ли че окачванията и подръжката и е една и съща ?

Знаеш ли как му казват на този мотор(версията от 98-99 година, по- стария и по- новия са ОК)- лейката, защото има ресурс от 300 000км, пише го дори в книжката на колата. Сменя се като консуматив. Иначе преди да мине ресурса си има невероятен разход и е доста пърргав. После се разтракват кобилици, валове, разтича се от всякъде и няма спиране...

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 04 юни 2007 12:46

spectrum написа: да разбирам ли че окачванията и подръжката и е една и съща ?

да

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 04 юни 2007 12:50

след като оточнихме окачането ...
кои мотор бехте ми препоръчали 1.9 ТДИ като код ми трябва ?
защото от бензиновите 1.6 мисля че ще му е слаб а 1.8Т няма да мога да го изхранвам инъче съм му голям фен ...

Потребителски аватар
bonano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bonano » Пон 04 юни 2007 12:52

Audi-то от което имам е впечатления е 2.5ТДИ произведено края на 99година и е на най-добрия ми приятел,бе купено преди година от Италия(той отиде и си го докара),пишейки на километража 83хил.км.След 4 месеца се скапа турбокомпресора и последва ремонт за 2000лв,при прегледа се оказа че и 6-те подгряващи свещи не работят.Така че нямам добро мнение за надежността(верно че италианците не пазят ноо...)
Окачването отпред на Аудито за пословичните 1000лв всъщност за 600- 800 лв се подновява изцяло, като вероятността да направиш това е минимална.
Въпреки ,че съм карал Ауди А6 2.6 КУАТРО, не мога еднозначно да ти препоръчам коя от двете да вземеш.
Аз например, не бих си купил А4, а А6-1.9ТДИ тя е по скъпа от 2.5 ТДИ-извода си направи сам,НО ГОДИНАТА ДА Е 01-03 за около 12к има прекрасни екземпляри ПАСАТКИ(малко по- стари от '97), но това си е мое виждане

Потребителски аватар
bonano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bonano » Пон 04 юни 2007 13:14

Ами по-лесно ще намериш читаво 1,8Т, AVJ е серията на мотора отколкото 1.9ТДИ.
Не е най-бързият мотор, но определено слага много други в ... знаеш къде.... с безумната си тъпа малка турбинка и със зле изпълнения mainfold. Понякога създава големи ядове, и тогава става просто е куц кон харчещ много бензин и не достатъчно мощена за тези кубици.
Моя съвет : ако искаш да се возиш по-евтино - ДИЗЕЛ 1.9TDI
Ако искаш да се возиш по-бързо (бързо-не знам дали е точната дума) - 1.8Т
Като най-големият за Audi A4, е -3,2 FSI,Страх ме е да си помисля, какво зловещо чудо е това, при мощност от 250 к.с. и 320 Нм, ускорение от 0-100 - 6,5с. Онзи ден карах зад едно такова.....
Ако можеш си купи КУАТРО.
Лошото е, че много трудно ще намериш нещо добро дизелово. Наистина повечето не си знаят километрите, но все пак ако си търпелив ще ти изпадне нещо добро.
ПП.Като съвет на края и спирам да досаждам!
Не си купувай най-евтината кола която ти изпадне, когато даваш толкова много пари се цели в нещо качествено запазено и поддържано, не те познавам, но съм длъжен да го кажа, защото българина има една мания и тя е да не се мине, обикновено като се стремят купувачите да не се минат и търсят коли които да са евтини, се минават зверски и колите им излизат майка си и баща си!
Гледай състояние на колата работа на двигателя и т.н. - ужулена броня или спукан халоген не са болка за умиране - 1000-1500лв. разлика в цената на кола за 20+ хил. лв. не са нещо страшно защото тежките ремонти излиза толкова пари, по-добре ги дай за кола отколкото за ремонт!

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 05 юни 2007 10:30

Абе както беше казал някой - кон, прасе, жена и кола на старо - каквато се случи :headbang
Докато се чудиш дали Ауди или ФВ да си купиш на старо - защо за същите пари не си вземеш една Дачия Логан 1,5 Д - супер сделка ще направиш - нов автомобил все пак :Mr Green Fun :drive :oops

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 05 юни 2007 10:41

Може и Лада Калина да вземе mhihi
Стига бе, това коли ли са? Верно ново ама... :shock

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 05 юни 2007 10:49

spam Специално Дачия Логан по никакъв начин не може да бъде наречена кола :lol Евтини материали, дървана возия и ужасно слаби двигатели - обаче за тия пари :hmmmm Веднъж се возих на такава от София до Банско и исках да сляяяяяяяза :lol:
Виж за Лада Калина не знам - тя може и да е оферта :don't worry

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 05 юни 2007 11:32

Преди месец в Ауто Билд имаше някакъв тест на Логан и Лада - Лада-та се оказа дори по-зле от Логан!

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 05 юни 2007 13:20

Ей, как оспамихме на човека темата :oops:
Аиде да споделя конкретен опит:
Пасат 5 и 5,5 вози маааалко по-твърдо от Ауди А4, което му е еквивалент като година на производство. Обаче отзад е по-широк - А4-ката е малко тесничка за возещите се на задната седалка - не е чак толкова зле де, но Пасатора отзад е по-комфортен.
Окачването на Пасат е малко по-здраво - може би защото е и по-твърдичко. Все пак зависи от състоянието на конкретния автомобил, който купуваш. :arrow: Като цена за поддръжка май са горе долу еквивалентни.
Аз лично бих си взел Пасат :wink:

Върни се в “Passat”