Запалване на Пасат 1.8 /107 коня/1989г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Запалване на Пасат 1.8 /107 коня/1989г.
Здравейте! Имам проблем със запалването на колата. Пали тръгваш минаваш 2км.гасиш и след това не ще да запали. Стой 10 минути и запали, но някой път стой с часове и тогава пали. Сменена бензинова помпа, делко, датчик на делкото.В сервиза като извадят буксите на комутатора или на датчика на делкото веднага пали. Като постой отново не пали. Колеги ако някой е имал такъв проблем и го е отстранил, ако обича да сподели. Предварително благодаря.
- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Re: Запалване на Пасат 1.8 /107 коня/1989г.
Здравей не си уточнил само дали автомобила е само на бензин или има и газова уредба.Съветвам те да провериш реле номер 32 намиращо се на трета позиция в монтажния блок с релетата намиращ се под волана.Когато угасне и не иска да запали размърдай въпросното реле и ако запали или сменяш релето с ново или го разглобяваш и му презапояваш спойките в него.Това реле захранва компютъра на колата.Преди много години когато притежавах такъв пасат както си карах гаснеше по време на движение и когато му станеше кеф палеше.Великите майстори ме караха да сменям бензиновата помпа щом съм карал на бензин толкова много години но аз така и не ги послушах.Колата се караше единствено и само на бензин през всичките тези години.Една вечер когато ми направи пак поредният номер с гасненето размърдах въпросното реле и запали без проблем.На следващия ден свалих релето и го отворих и какво да видя имаше спукани спойки.Хванах поялника и ги презапоих и от тогава вече не ми е гаснала.Успех в разрешаването на проблема.