Здравейте,
Внесоха ми един VW Passat 2.0 BMT Diesel 2011 от Германия. Разгледах серизната книжка и забелязах, че ангренажния ремък се сменя на 210 000км -- като на всеки 30 000км се проверява. Останах доста учуден от пробега който дават.
В момента колата е на 157 000 и не знам дали да го сменям. Отидох в сервиз и казаха, че е оригиналния ангренажен ремък, но немогат да гарантиран за него.
Ако може да споделите вашето мнение за това дали трябва да го сменя сега или да го сменя на около 180 000км.
Благодаря.
VW Passat B7 -- смяна ангренажен ремък
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Re: VW Passat B7 -- смяна ангренажен ремък
Аз не бих рискувал най вече заради водната помпа, не толкова заради ремъка, четох че протичат много преди пробега.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли малко повече информация за връзката между ангренажния ремък и водната помпа?
Трябва ли да се смени водната помна заедно с агренажния ремък?
Също така, може ли да се разбере по някакъв начин дали помпата не е наред?
Трябва ли да се смени водната помна заедно с агренажния ремък?
Също така, може ли да се разбере по някакъв начин дали помпата не е наред?
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Ако си сигурен в километрите, няма нужда да сменяш нищо, освен ако не протече водната помпа.
В Германия нагласянето на километража е престъпление, но ако бившият собственик е прескочил до Полша да му го направят, е чист пред закона.
В Германия нагласянето на километража е престъпление, но ако бившият собственик е прескочил до Полша да му го направят, е чист пред закона.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има сервизна книжка, като автомобила е посещавал само http://www.sirries.de/ -- надявам се да не е наредена сервизната книжка. Колата е взета от http://www.dick-automobile.de/
Последно е посетил сервиз в Германия края на Януари месец на 148 000 -- аз е взех началното на Юни на 155 000. Може да е връщана, но не мисля, че ще е повече от 15 000, като гледам задните дати в серизната книжка. Прикачих даже една снимка.
Смених маслото и филтрите когато е взех и обмислям на следващата смяна да сменя ангренажен ремък също.
Последно е посетил сервиз в Германия края на Януари месец на 148 000 -- аз е взех началното на Юни на 155 000. Може да е връщана, но не мисля, че ще е повече от 15 000, като гледам задните дати в серизната книжка. Прикачих даже една снимка.
Смених маслото и филтрите когато е взех и обмислям на следващата смяна да сменя ангренажен ремък също.
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
На твое място, за всеки случай, бих направил справка в сервиза.
Иначе колата вероятно е върната от оперативен лизинг фирмена колаж и е поддържана според предписанията.
Иначе колата вероятно е върната от оперативен лизинг фирмена колаж и е поддържана според предписанията.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Поинтересувай се дали не се предлагат х-ови водни помпи за твоят модел и вземи такава, като протече твоята. Доколкото знам връщаш твоята ОЕМ-ска, доплащаш и вземаш същата, но рециклирана заводски помпа.
- blade84
Аз като исках да сменям ремъците и водната на мойта октавия от еуратек ми казаха 360лв за водна помпа а ако мойта била оригиналната я взимат и тогава е 120 и аз тогава се усъмних че ги рециклират, но не знаех. в крайна сметка смених ремъците при форумния майстор.
Искаш да кажеш, че оригиналните водни помпи на Фв са ОЕМ ли? Мислех си че са бош или нещо по-марково.
Искаш да кажеш, че оригиналните водни помпи на Фв са ОЕМ ли? Мислех си че са бош или нещо по-марково.
Последна промяна от gr_kanev на Сря 08 юли 2015 11:55, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ФВ не произвежда възли и агрегати по периферията, доколкото знам. Водят ги заводски рециклирани, а в кой точно завод се случва това... аз лично бих избрал този вариант, ако съм на мястото на колегата. А въпросните Х-ови части (понеже и при други части има рециклаж) са си ОЕМ-ски, но рециклирани. Със сигурност не ги рециклират в Еуратек 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите, ще се възползвам от тях.
-
- Автомобил: Passat CC 2.0 TDI
- Двигател: CBAB
Колега, за да не се притесняваш по-добре си го смени когато имаш възможност в някой твой доверен сервиз. Така или иначе не е на малко киломтетри ремъка, а колата не е евтина за да си пробваш късмета - дали наистина е на тези километри или е +/- 15-20К, как е карал предишният собсвтеник и т.н.
За моя Passat CC 2.0 TDI беше около ~500лв ангренаж, ролките и водната помпа, и още ~200лв за масло + 4-те филтъра и това е от по-скъпите варианти. На фона на цената на колата не мисля, че е проблем тази превантивна смяна. Реално частите за твоя BlueTDI не би трябвало да са кой-знае колко по-скъпи. Да не говорим, че "официалните" VW сервизи в БГ купуват от същите места доста консумативи, но ги пробутват на петорни цени.
За моя Passat CC 2.0 TDI беше около ~500лв ангренаж, ролките и водната помпа, и още ~200лв за масло + 4-те филтъра и това е от по-скъпите варианти. На фона на цената на колата не мисля, че е проблем тази превантивна смяна. Реално частите за твоя BlueTDI не би трябвало да са кой-знае колко по-скъпи. Да не говорим, че "официалните" VW сервизи в БГ купуват от същите места доста консумативи, но ги пробутват на петорни цени.
-
- Автомобил:
- Двигател:
@mainaman прав си. Утре ще ходя в оторизиран сервиз, да видим какво ще кажат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днеска бях в Autotrade и смених ангренажен ремък, водна помпа, ролки и пистов ремък. Всичко за 800 лева, с гаранция 2 години.
- blade84
Това Автотрейд сервиза на Фолксваген ли е или
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Няма пасат с мотора който си посочил
Иначе на колегата над мен.Да за фолксваген говори колегата http://www.vw-varna.com/Haendler/B20002/rootimg/B20002_1_big.jpg