колата ми е пасат Б3 бензин/газ 91 г, карбуратор. Проблемът ми е следния: сутрин при студен двигател колата пали трудно и двигателя не работи добре и равномерно. Имам чувството, че влиза много гориво в цилиндрите, което не може да бъде изгорено напълно. В резултат на това, илиза черен пушек от ауспуха и сякаш колата не си работи на 4 цилиндъра докато не загрее малко. Освен това когато я изгася на бензин и след нялколко часа искам да я запаля, пали трудно и сякаш не може да задържи горивото в карбуратора и трябва да качи на ново при въртенето на стартера. А сега в студеното при доста въртене на стартер следват и други проблеми
пасат Б3-проблеми при работата на бензин -ниски обороти
пасат Б3-проблеми при работата на бензин -ниски обороти
Здравейте колеги !
колата ми е пасат Б3 бензин/газ 91 г, карбуратор. Проблемът ми е следния: сутрин при студен двигател колата пали трудно и двигателя не работи добре и равномерно. Имам чувството, че влиза много гориво в цилиндрите, което не може да бъде изгорено напълно. В резултат на това, илиза черен пушек от ауспуха и сякаш колата не си работи на 4 цилиндъра докато не загрее малко. Освен това когато я изгася на бензин и след нялколко часа искам да я запаля, пали трудно и сякаш не може да задържи горивото в карбуратора и трябва да качи на ново при въртенето на стартера. А сега в студеното при доста въртене на стартер следват и други проблеми
. НА газ също пали малко трудно при студен двигател, но това мисля, че си е нормално. В какво се състой проблема при работата на бензин ? Моля за съвети и мнения !
Последна промяна от vinetu на Нед 28 фев 2010 16:55, променено общо 1 път.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: пасат Б3-проблеми при работата на бензин !
Колега като за начало направи една профилактика на карбуратора
Re: пасат Б3-проблеми при работата на бензин !
Виж да не са ти влажни свещите преди запалване. От там вече търси проблема. До скоро(преди няколко месеца) имах сходен проблем. Мисля беше поплавък.
Пасат Б3, Проблем при работа на безнин !
Добър ден колеги !
Молбата ми е да ми помогнете с решаването на поредния проблем с моя Пасат ( 91 г,1.6 карбуратор, бензин/газ ), а той е следния-колата много трудно пали сутрин на бензин, а когато запали колата не работи добре двигателя и сякаш се дави и работи на 3 цилиндъра,а от ауспуха излиза черен пушек. След като поработи няколко минути проблема изчезва и двигателя заработва добре. На газ проблема го няма и колата си пали и работи добре. Само да допълня, 4е като дам ключа за превключване от газ на бензин на междинно положение, проблема изчезва сякаш и колата заработва добре докато свърше бензина в карбуратора. Ключето е сменено и не е в него проблема. На какво може да се дължи проблема ?
Молбата ми е да ми помогнете с решаването на поредния проблем с моя Пасат ( 91 г,1.6 карбуратор, бензин/газ ), а той е следния-колата много трудно пали сутрин на бензин, а когато запали колата не работи добре двигателя и сякаш се дави и работи на 3 цилиндъра,а от ауспуха излиза черен пушек. След като поработи няколко минути проблема изчезва и двигателя заработва добре. На газ проблема го няма и колата си пали и работи добре. Само да допълня, 4е като дам ключа за превключване от газ на бензин на междинно положение, проблема изчезва сякаш и колата заработва добре докато свърше бензина в карбуратора. Ключето е сменено и не е в него проблема. На какво може да се дължи проблема ?
Re: Пасат Б3, Проблем при работа на безнин !
Като го прибираш най-вероятно го спираш и оставяш както си на газ.
Сутрин като го палиш на бензин, най-вероятно докато въртиш стартера помпата тогава си пълни карбуратора и след като го напълни до определено ниво тогава започва да работи. Нормално е като е студен двигателя да работи така. Вече е зима. След като загрее щом си работи нормално значи няма място за притеснения.
Не обръщай внимание на приказките, които ще зопочнат да се изреждат, за това как хората са имали такъв проблем и само срещу една маса маса пари са си го оправили и не ставай роб на колата - карай си я със здраве и се радвай на зимата.
Сутрин като го палиш на бензин, най-вероятно докато въртиш стартера помпата тогава си пълни карбуратора и след като го напълни до определено ниво тогава започва да работи. Нормално е като е студен двигателя да работи така. Вече е зима. След като загрее щом си работи нормално значи няма място за притеснения.
Не обръщай внимание на приказките, които ще зопочнат да се изреждат, за това как хората са имали такъв проблем и само срещу една маса маса пари са си го оправили и не ставай роб на колата - карай си я със здраве и се радвай на зимата.
Вечер преди да оставя колата я прехвърлям на бензин, но сутрин като я паля сякаш няма бензин в карбуратора и пак въртя доста стартера докато запали. А когато запали сякаш влиза много гориво в карба и колата не може да се изфорсира добре, дави се и излиза черен пушек 
А колко често караш на бензин, защото аз миналото лято карах почти само на газ и като дойде зимата имах този проблем дори и да не е студено не може ше да се изфорсира и бяха ниски оборотите тамън да угасне и покарах 200-250км само на бензин и всичко се оправи и от тогава лятото 2-3 пъти в седмицата я оставям да бачка по 2-3 мин само на бензин.
Ами колега, може да се каже, че почти не я карам на бензин, само ако ми свърши газта докато отида да заредя, а като застудее от време на време я паля сутрин на бензин, но откакто почна да пали трудно незнам дали няма да ми пада акумулатора в това студено време при продължително въртене на стартера
- player123
- Автомобил:
- Двигател:
колега погледни кабелите за свещите,свещите,делкото и палеца за делкото
аз бях така и се оказа че единият кабел е заминал
успех
Според мен не е от кабели, свещи, капачка или палец, защото са нови, а и на газ колата си работи добре !
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Вакумен клапан на въздушна клапа 

Здрвей колега, ако може да ми обясниш къде се намира този вакумен клапан ?
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
vinetu написа:Здрвей колега, ако може да ми обясниш къде се намира този вакумен клапан ?
едно кръгло черничко клапанче,някъде по карбуратора.
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
ТЕМПЕРАТУРЕН ДАТЧИК! Тоя, горе до капака на клапаните.Преебва се и лъже компутера, че водата е топла .
Колега Walentin, ако проблема беше в температурния датчик, то той нямаше ли да се проявява и при работата на газ ?