От около 1 г съм собственик на VW Passat B6 1.8 TSI.
Страхотен автомобил, удобен както в града така и на дълъг път със семейството.
За огромно мое съжаление преди няколко дни в гр. София през нощта беше запален от неизвестен извършител. Конкретни причини за запалването не намирам, според мен е лошо стечение на обстоятелствата и малшанс. Запалването е 100% умишлено, като има късмет, че таксиметров шофьор е видял, че гори и се е обадил бързо на пожарната, които са дошли мигновенно.
Огъня е в багажното отделение в дясната част на колата. Не е засегнал седалките, което е добре. Реално основните поражения са в дясната част, като там пода е стопен, както и съответно цялата задна броня.
"Добрата" новина е, че имам КАСКО, което ми дава възможност да си избера да я тотализирам или да правя опити за спасение. Като цяло те ме посъветваха да не се занимавам едва ли не и да се пише тоталка, но на мен лично колата ми е много ценна и бих опитал докрай да я възстановя.
Бих искал да попитам какво мислите вие? Има ли колеги, които са се сблъсквали с нещо подобно и могат да дадат съвети? Намирам се в гр. София и ще се прави в доверен сервиз на Армеец, като все още не е влезнала в конкретен сервиз за преглед.
Приложено изпращам и няколко тъжни снимки.. Благодаря предварително!