Passat b6 проблем с ръчната спирачка

Техническа и сервизна информация за Passat
sizerkana
Автомобил:
Двигател:

Passat b6 проблем с ръчната спирачка

Мнениеот sizerkana » Чет 22 дек 2016 21:04

Здравейте днес ми се случи странен проблем натиснах ръчната спирачка и след 3 мин исках да я изключа и започна да мига таблото задраскан паркинг и да мига копчето за ръчната. Колата не може да тръгне мисля че едно от моторчетата не може да отпусне и не мога да подкарам колата дори и до сервиз. Споделете нещо

sizerkana
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat b6 проблем с ръчната спирачка

Мнениеот sizerkana » Чет 22 дек 2016 21:29

Благодаря колега но искам да питам как мога да стигна до това моторче като сваля гумата вижда ли се има ли достъп

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Чет 22 дек 2016 21:35

колега,изчете ли всичко?
първо смени копчето и после търси другаде причината.

sizerkana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sizerkana » Чет 22 дек 2016 22:05

Ами сигурен съм че не е копчето защото всичко си сработва както трябва но от ляво издава по странен звук

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Съб 24 дек 2016 10:14

https://www.youtube.com/watch?v=4HuJNVieuos
това ще ти помогне,след като си сигурен,че е моторче :th_up
пс.не обръщай внимание на езика :Mr Green Fun :Mr Green Fun

sizerkana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sizerkana » Съб 24 дек 2016 15:41

Благодаря за инфото но днес разбрах къде е проблема лявото моторче е блакирало свалих го и ръчно освободих гумата ще търся ново или 2-ра ръка ако някой има нещо в предвид от къде да намеря нека да пише. А сега предполагам че трябва да се прочете колата и да се изтрият грешките защото сега неиска да пали, предполагам че е записала бая грешки.

sizerkana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sizerkana » Пон 26 дек 2016 15:05

Здравейте колеги при мен се оказа лявото моторче но докато не го сваля колата си палеше нормално но просто не мърдаше защото то беше затегнало. Но сега когато го свалих и пробвах да запаля колата непали, върнах го обратно но пак не пали , ходих на диагностика и там дава грешка в ляво моторче но неможе да се изтрие и сега няма палене на колата. Дайте съвет

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 26 дек 2016 15:41

Лошото е, че при тия коли всичко върви по CAN-шина.
И не може да се излъже с резисторчета и бобинки... :no
Единствения вариант, който ми се струва логичен е замяната на моторчето с друго, работещо такова.
Явно при теб проблема идва не от силовата част, а от управлението.
Не знам какъв е варианта да прехвърлиш дясното на мястото на лявото, за да се убедиш, че проблема е в този възел, а не някъде поо трасето. Ако даде грешка в дясно, а в ляво се изчисти - проблема ще е в моторчето.
Ако ли не... :dontknow

sizerkana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sizerkana » Пон 26 дек 2016 16:00

radotom написа:Лошото е, че при тия коли всичко върви по CAN-шина.
И не може да се излъже с резисторчета и бобинки... :no
Единствения вариант, който ми се струва логичен е замяната на моторчето с друго, работещо такова.
Явно при теб проблема идва не от силовата част, а от управлението.
Не знам какъв е варианта да прехвърлиш дясното на мястото на лявото, за да се убедиш, че проблема е в този възел, а не някъде поо трасето. Ако даде грешка в дясно, а в ляво се изчисти - проблема ще е в моторчето.
Ако ли не... :dontknow

Ами да ти кажа прав си аз мислих да ги разменя но се отказвам утре ще пробвам да го отворя ако мога и да го смажа малко с VD гледам клипове някои ги съживяват ако не ще търся нещо. Но дано непаленето да е от това защото лошо , иначе на диагностика изчистихме всички грешки освен тези 2-те за ляв мотор но пак не пали.

А и забравих да питам имат ли значение моторчетата ляво или дясно .

sizerkana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sizerkana » Сря 28 дек 2016 20:29

Днес го рециклирах моторчето отворих го видях че е заседнала стружка на зъбните колела махнах я малко VD-40 раздвижих го и тръгна. Носих го на пластмасови заварки залепиха му корпуса и утре го слагам дано да тръгне всичко.

Потребителски аватар
railfan
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Пон 13 фев 2023 9:10

Да повдигна темата с въпрос.
Аз имам същия проблем в момента - блокирало дясно колело. Вече свалих моторчето, което беше пълно с течност, предполагам спирачна. Грешките са P02429 - Right Parking Brake Motor (V283) Clamping Force Not Reached : Lower Limit Exceeded и P02433 - Supply Voltage for Right Parking Brake Motor (V283) + мигаща удивителна, мигащо копче на ръчната и задраскано жълто P на таблото.
Проверил съм бутона, свален и почистен е(за всеки случаи и с друг пробвах) - окей е, бушоните за моторчетата са здрави също, така че остава да е явно моторчето, особено с тази течност която имаше когато го отворих.

В момента колата стои пред блока и се чудя как да освободя колелото, което в момента е отпуснало, но не нацяло - въртенето с шестограма през дупката на моторчето надясно трябва да прибере цилиндъра ли? И още един въпрос - откъде там е възможно да тече спирачна течност, тъй като сега свалено моторчето забелязвам, че има 10-15 капки до колелото под апарата, които са изкапали през ноща?
Моторче си поръчах, въпроса е дали е нормално там да попада течност или имам и проблем с апарата и евентуално кои уплътнения са проблемните?
Не усетих да е имало проблем със спирането преди този проблем, не ми е потъвал педала и подобни симптоми, които се случват когато има избило уплътнение и последващ теч на течност. Изгледах клипчето с индиеца по-отгоре и виждам, че моторчето му е сухо, но пък когато върти шесограма на цилиндъра тече.

Потребителски аватар
boichopavlov
Автомобил: Touran
Двигател: BSX 2006

Мнениеот boichopavlov » Вто 14 фев 2023 6:24

Поръчай си и апарат.

Потребителски аватар
railfan
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Вто 14 фев 2023 11:59

Ъпдейтвам: Категорично няма теч на спирачна течност. Консултацията с майсторите също ми потвърди, че там няма как да попадне въобще спирачна течност. Апарата е окей.
Направих хиляда тестове, отникъде не ми омаза колелото, по казанчето не е мръднала, колата спира без никаква разлика. Сложих новото моторче с нов О-пръстен и проблема е решен. Предполагам, че тъй като стария О-пръстен се беше омачкал стабилно, е влизала вода и влага, която е замръзнала в студовете миналата седмица и оттам съм се вкарал във филма.

Върни се в “Passat”