PASSAT B6 проблем с отключване на вратите
PASSAT B6 проблем с отключване на вратите
Колеги, моля за помощ. Имам PASSAT B6 2006г. От известно време имам следният проблем: при заключване с дистанционното управление се заключват всички врати, при отключване с дистанционното управление обаче се отключва само шофьорската врата. От бутоните на шофьорската врата се отключват и заключват всички врати. Какво може да се направи, за да може с бутоните на дистанционното да се отключват и заключват всички врати?
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Re: PASSAT B6 проблем с отключване на вратите
Всъщност това не е проблем в смисъла на дефект, а предохранителна мярка. С единично натискане на бутона за отключване на дистанционното се отключва само шофьорската, а с двойно (две последователни бързи натискания) всички врати. Ако искаш с единичен клик да ти се отключват всичките трябва да се препрограмира с ВАГ-КОМ, или друг подходящ софтуер за автомобилна диагностика. При мен единия ключ (който ползвам ежедневно), е настроен като твоя, а втория (който държа като резервен в къщи) е настроен да отключва всички врати с едно натискане. Така купих колата, не знам дали е заводски или е пренастройвана.
П.П. Какво имаш предвид под това, че от известно време имаш този "проблем", изведнъж ключа си е сменил настройката ли?
П.П. Какво имаш предвид под това, че от известно време имаш този "проблем", изведнъж ключа си е сменил настройката ли?
Не съм сигурен, но след две последователни бързи натискания на бутона за изключване пак се отваря само шофьорската врата.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Значи, натискаш хубаво, отпускаш и пак натискаш хубаво и би трябвало да стане (е не винаги хваща от първия път), ако изобщо не се получава обаче ще трябва да играе диагностиката.
П.П. Имаш ли втори ключ и ако да, с него какво е положението?
П.П. Имаш ли втори ключ и ако да, с него какво е положението?
При мен натискаш средното копче, задържаш една секунда и задния капак се отваря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
Аз също имах такъв проблем.
Оказа се в менюто Convenience - Door open и махате отметката на Single door с Ок. След това излизате с Back.
Аз също имах такъв проблем.
Оказа се в менюто Convenience - Door open и махате отметката на Single door с Ок. След това излизате с Back.