Б4 комби - странен шум в купето - виновника разкрит

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Б4 комби - странен шум в купето - виновника разкрит

Мнениеот orgasmatron » Вто 13 мар 2007 19:31

От известно време ( близо 6 месеца :oops: ) има гаден шум в купето, в началото се появяваше при големи неравности при странично клатене на пасата, сега се появява при всякви дупки и даже съвсем леки неравности. Шума е глух удар метал в метал отпред в дясно се чува.
Никси смени биалетката, шума си остана, миналата седмица смени и тампоните на макферсоните - никаква промяна :? окачването е наред има лек луфт в накрайник на кормилната рейка но не усещам нищо по волана.
ако отворя капак и натисна леко десния калник пак се чува глухо тропане.
Нямам почти никакво свободно време да ходя с колата по сервизи, а когато го имам то повечето сервизи не работят ( големи благодарности за Никси и Ваското1 че ме търпят да ги тормозя събота, че даже и в неделя)

Та колеги молбата ми е да дадете някаква насока, да ида в сервиз с някаква идея а не да се изтреса кат няква блондинка и да кажа ми нещо ми тропа отпред

Последна промяна от orgasmatron на Пет 06 апр 2007 18:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Zafirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zafirov » Сря 14 мар 2007 0:00

Аз съм малко на Ви с автомбилите, но имах случай с моя пасат при който имаше такова тропане. Оказа се че на на накладките някави пружинки не били в ред, които да ги държат прибрани и те си се клатили и причуквали. Поне така ми казаха и ми взеха пари за това!!!!Но сега го нямам проблема.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 14 мар 2007 11:09

Zafirov написа:Аз съм малко на Ви с автомбилите, но имах случай с моя пасат при който имаше такова тропане. Оказа се че на на накладките някави пружинки не били в ред, които да ги държат прибрани и те си се клатили и причуквали. Поне така ми казаха и ми взеха пари за това!!!!Но сега го нямам проблема.

Този проблем съм го срещал и на Голф 2-ка. Има 2 пластинки които придържат накладките и като паднат накладките започват да тропат и става като каруца...
Колега orgasmatron Като се качиш на колата пусни предните стъкла за да чуваш по добре и мини през някоя дупка(без спирачка) след това мини през друга дупка с леко натисната сприрачка и ако го няма този шум вече знаеш от къде е проблема :D Тези скобички мисля че ги продават комплект с накладките ;)

П.п. Пиши какво е станало и дали е от това :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 14 мар 2007 16:30

orgasmatronе, ако кв. "Красна поляна" ти е наблизо, ти препоръчвам да се уговориш с Косьо на тел. 0897682681. Момчето е с доста опит по нашите автомобили, работи внимателно и не е скъпчия. За преглед няма да ти вземе пари. Възможно е шарнира да е тръгал или пък болта на кормилната щанга към кутията(на волана няма се усеща, защото хидравликата обира луфта, ако е малък).

Аз съм сменял лично предни накладки и на тях нямаше пластини.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 14 мар 2007 16:56

dpp написа:[
Аз съм сменял лично предни накладки и на тях нямаше пластини.

И на моите нямаше (и сега няма), но по принцип си има такива. Но те по-скоро не тропат, си мисля, а много дразнещо звънтят

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Сря 14 мар 2007 18:22

Благодаря за отговорите колеги :beer
възможно е да е и от накладките, но те са сравнително нови нямат още година, уж са Бендикс.
Днес се заиграх в обедната почивка и ми направи впечатление че перката която се намира под филтъра за въздуха който влиза в купето има лек луфт аксиален, и като я мърдам с ръка издава същия гаден звук, не знам дали е нормално да го има този луфт и не изчезва ли той когато двигателя се завърта, при мен постоянно се стои включена на 1-ва степен.

май ще си взимам почивен ден и ще се разправям че почна много да ме дразни тоя шум.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 15 мар 2007 10:15

orgasmatron написа:... ми направи впечатление че перката която се намира под филтъра за въздуха който влиза в купето има лек луфт аксиален, и като я мърдам с ръка издава същия гаден звук, не знам дали е нормално да го има този луфт и не изчезва ли той когато двигателя се завърта, при мен постоянно се стои включена на 1-ва степен.
...

Напълно е възможно и не е фатално, ако луфта и е малък. Можеш да извадиш електромотора заедно с турбинката и да капнеш няколко капки трансмисионно масло по оста(може и двигателно, аз така направих преди ок 2 години). Обърни турбината надолу, така че масълцето да се стече добре, можеш да я завъртиш държейки ел. мотора, за да стане по бързо. Вади се откъм таблото над предната стелка, само внимавай да не счупиш пластмасовите(три) щипки в които се намира. Развива се като капачка на винтов буркан.
:да:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 15 мар 2007 19:57

При мене се получаваше едно скърцане отпред и от дясно при всякакви неравности и доста време се чудих кво се е прецакало а то седалката до шофьора при неравности тракала и скърцала , когато има някой седнал на нея е ок.
Та провери дали не се въргаля нещо из купето :D

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Чет 15 мар 2007 20:04

колега dpp благодарско за информацията , ще има да те черпя бири :), другата неделя ще залягам под автомобила ;)

Danny boy това ми беше първата мисъл - пожарогасителя ми е отзад и само се търкаля но не е той или нещо друго. То и седалката ми скърца (то направо си е стенание шот съм над 120 кила) ама и от нея не е

ще се окаже някаква шибана гадна дребна джвъчка завряна на терсене място, кво да се прави караме дърти бангии и си им е време да се разтропват :?

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пет 06 апр 2007 18:23

та оказа се (поне за сега де) че виновник за шума е дясна дълга кормилна щанга (край на цитата). заминавам командировка и не знам дали ще има възможност да я сменя, като я сменя ще пиша дали шума е зачезнал

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пет 08 юни 2007 15:46

малко едит на темата
всъщност виновник за шума не беше щангата а една тенекия над задното гърне, две самонарезни рапидки и шума престана :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 09 юни 2007 11:45

Дали В3 има същото нещо понеже и моя при неравности тракоти отзад някъде.

Потребителски аватар
threeseries
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот threeseries » Съб 09 юни 2007 12:43

zfa159 написа:Дали В3 има същото нещо понеже и моя при неравности тракоти отзад някъде.

Да колега и на стария ми пасаст В3 имаше такава ламарина над задното гърне и сащо тракаше ама като колегата със самонарезните рапиди и проблема изчезна.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 09 юни 2007 13:00

Някой ще я опише ли къде по-точно се намира понеже аз гледах и видях само една отпред при катализатора назад нещо не я видях.
Благодаря!

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Съб 09 юни 2007 20:08

zfa159 въпросната тенекия се намира над последното гърне,между купето и гърнето, не е задължително да е там, може предишния собственик да я е махнал, а иначе за тракане може да са тампоните на задния мост то и те тракаха при мен но ги смених и така по метода на изключването стихнахме до смотаната тенекия дето една година ми трови живота

Върни се в “Passat”