Passat Alltrack 2014 теч от тавана

Техническа и сервизна информация за Passat
rado_pavlov
Автомобил:
Двигател:

Passat Alltrack 2014 теч от тавана

Мнениеот rado_pavlov » Сря 24 юли 2024 20:23

Здравейте колеги! Преди 2 седмици си купих Vw Passat Alltrack 2.0 TDI 177к.с. 4motion 2014 година. Набързо навъртях едни 1000км. И до вчера бях доста доволен. Обаче... вчера след регистрацията в КАТ се изсипа един хубав дъжд и за мое изумление, тъй като до сега никога не ми се е случвало нещо такова... тавана протече... колата няма шибидах и панорама, има рейлинг, челното стъкло си е оригиналното и външно няма признаци за повреда в уплътнението му. Та теча е от лявста страна на предния плафон, точно при прехода от тавана към стъклото. Реално се вижда как се стича водата, но не и от къде идва. Първосигнално реших, че теча от предното стъкло. Звънях в кобра където ми казаха 100лв за презалепване без каквито и да е гаранции + че стъклото може да се натроши, което не е много мотивиращо. Проблема не е в 100те лв. А в това че колата има датчици, камера и подгрев на предното стъкло и не съм сигурен дали всичко ще работи след това. Другото, е че днес ми казаха че можело да тече и от рейлинга и антената, което не знам как ше стсне като рейлинга е в двата края на тавана, а теча в по в централната част.

Та да си дойдем на думата, някой има ли идея къде е проблема, случвало ли му се е, как е решил проблема?

*опитах се да кача снимка но ми дава HTTP грешка.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat Alltrack 2014 теч от тавана

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 24 юли 2024 21:02

Сваляш тапицерията и започваш да поливаш . В движение ли протече или при паркирано състояние?

rado_pavlov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_pavlov » Сря 24 юли 2024 22:05

Дон Кихот когато заваля, потеглих и след има няма 5 минути прокапа. Карах в градски условия с ниска скорост. Предния ден я мих и не видях признаци на течове и прочие. Знаеш ли някой, който се занимава с демонтаж на тавани, че не съм сигурен да не му разкажа играта и да трябва да го сменям и него?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 25 юли 2024 6:24

В движение може и челното стъкло да пропуска. А пръскал ли си с пръскалките на челното стъкло? Пробвай пак да пръскаш, да не се е спукал маркуча към задното стъкло и да си намира някоя гредичка над тапицерията , по която да си намира път и да протича при плафона.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 25 юли 2024 6:55

Би трябвало да може колегата да различи вода от течност за чистачки. Наскоро един тигуан, капеше вода върху волана. Запушен е дренажа на панорамата и в левия ъгъл има един отвор който да не позволява да прелее през мрежичката на спойлера който се изправя като отвориш панорамата.
Иначе ако се свели шофьорския сенник с неговите крепежи и облицовката на лявата колонка, тавана слиза леко надолу и може да се огледа да не се е извадил дренажния маркуч

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 25 юли 2024 9:33

rado_pavlov написа: колата няма шибидах и панорама.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 25 юли 2024 10:31

С водоструйка на автомивка към челното стъкло и ще проличи.
Едва ли е от рейлинга.

rado_pavlov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_pavlov » Чет 25 юли 2024 12:12

Довечера ще тествам с маркуча да поливам само участъка, в който течеше за да видя дали ще пропусне отново. Водата беше чиста и не миришеше на течност за чистачки. Беше си чиста вода.
Според вас ако е от стъклото и го презалепя дали ще се възстановят екстрите като камерата, подгрева на предното стъкло, датчиците за светлина и дъжд или ще ги изгубя безвъзвратно?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 25 юли 2024 12:26

Няма причина да ги загубиш, подгрева е на букса, датчиците са с гел лепенка, която се сменя технологично.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 25 юли 2024 13:06

имам смътното чувство, че няма да се оправиш само с лепене на прозореца.
предполагам рамката на прозореца е изгнила някъде и от там тече. или е имало удар, който да е изкривил рамката

rado_pavlov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_pavlov » Чет 25 юли 2024 17:32

Ами не знам какъв е случая. Колата я взех от човек когото познавам. Каза, че удари не е имало освен в задната броня. Стъклото е оригинално.
Поливах я до преди малко, с маркуч основно в уплътнението между челното стъкло и тавана и съответно тавана вътре се намокри. Явно проблема е в предното стъкло. Сега възниква въпроса, ако както казва Petrolhead рамката е изгнила какво да правя защото автостъкларите едва ли ше се справят с това. Бояджия ли да търся, някой който ще свали стъклото и ще изчисти и боядиса или товс ше се разбере като се свали стъклото?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 25 юли 2024 18:07

Сваляш стъклото и като видиш състоянието отдолу ще знаеш. Аз залагам на сменяно стъкло и отлепен силикон, корозия виждаш ли в тази зона, понадигни уплътнението и виж дали има петънца ръжда.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 25 юли 2024 20:17

DoH_KuXoT написа:
rado_pavlov написа: колата няма шибидах и панорама.

Ако щеш ми вярвай, сутринта сънен съм видял че пише "има" а то било "няма"

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 25 юли 2024 20:26

Стъклото може да е оригинално, но сменяно.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 26 юли 2024 8:44

виж коя година е стъклото. не че има голямо значение, но поне ще знаеш дали е сменяно. ако не знаеш къде се гледа, снимай му надписите.

стъклата на съвремените коли са част от носещата конструкция на автомобила, всеки удар може да се отрази на всякакви места. така че, търси грамотен сервиз за каросерийни ремонти, да свалят стъклото и да търсят къде е дупката

Върни се в “Passat”