Имам проблем с АБС-а на пасат В4 1995 г. Двигатвля е 1.6i 101к.с.
Лампата за АБС -а свети когато колата е студена. Като загрее загасва и АБС-а си работи нормално. Грешката която дава е:
Control Module Part Number: 1H0 907 379 D
Component and/or Version: ABS TEVES 04
Software Coding:
Work Shop Code:
2 Faults Found:
00257 - ABS Inlet Valve: Front Left (N101)
35-00 - -
АБС а не е TEVES а е Ate. След като си поиграх и премерих съпротивленията наистина се оказа че има проблем с посочения клапан. Въпроса ми е продават ли се отделно клапани. Могат ли да се ремонтират или трябва да се смени целия блок с всички клапани?
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3121042
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3121041
Проблем с АБС на пасат В4
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
ами май не се продава отделно този клапан - соленоиден мисля че се нарича
, аз имам подобен проблем чат пат отчита грешка и се изключва АБС-а като покарам малко и компа го отчете като показание лампичката гасне.
колега скоро сменял ли си спирачна течност ?
ние с Б4 сме малко по на далавера от тези с Б3 относно АБС-ите, за тройките цените са си тракали мамата

колега скоро сменял ли си спирачна течност ?
ние с Б4 сме малко по на далавера от тези с Б3 относно АБС-ите, за тройките цените са си тракали мамата
- vlukarev
- Автомобил:
- Двигател:
Същата работа. Ще отворя блока с клапаните да поглдена и ще пиша. Предполагам че проблема не е в самия клапан или в спирачната течност. Нормално съпротивлнието на клапана трябва да е 5-7 ома. Ако е много голямо - клапана го няма и АБС се изключва. При мен като е студена не отчита нищо (безкрайност) като загасне лампата си показва нормално.
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти: