Здравейте колеги,
понеже моята кола е поръчана без резервна гума, а има само компресор и някаква бутилка за закрепване на положението , съм решил да си взема резервна гума от тези, които се разгъват, когато се надуят, защото искам да заема възможно най-малко място. Не мога да намеря обаче какъв размер точно трябва да е тази гума.Гумите ми са 235/45/17R със спричани дискове 345мм.
Ако някой може да помогне с малко информация за това, какъв размер трябва да търся, за да не се прецака диференциала от разминаване в размерите ще съм много благодарен.
Passat B6 3.2 FSI 4Motion - Резервна гума тип разгъваща се патерица.
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Re: Passat B6 3.2 FSI 4Motion - Резервна гума тип разгъваща се патерица.
На тези апарати влиза минимум джанта ЕТ47, 7.5J, 17" с гуми 235/45. Може и 18 цола с 8J, ЕТ44 с гума 235/40.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Gendidy написа: резервна гума от тези, които се разгъват, когато се надуят,
Какво това нещо, дай някакъв линк да видя, че ми е интересно, за първи път чувам!?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Яко, благодаря Влади, хпосто не знаех как да го напиша на английски в гугъл за да видя 

Аз такива патерици основно в Q7, Touareg съм виждал , а те са с други междуболтово разстояние. На леки коли има ли такива ? Отделно са доста по широки от една нормална надута патерица. Съветвам те да си намериш от Мерцедес доста по-масови са . Само си взимаш една втулка за централния отвор от 65мм на 57.1мм , ако нямаш мога да ти подаря. Аз последно я взех за предишната кола за 40лв. Иначе тези за VW/audi им търсеха по 150-200лв тогава . За сегашния пасат си намерих патерица от седанов пасат В8 вкаран от Англия за 80лв чисто нова
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Предвид размера на леглото за резервната гума при Б6, не виждам защо ти е патерица. Аз си сложих пълноразмерна, като останалите ми гуми 205/55/16 и около нея остана доста място, което ме навежда на мисълта, че ще си влезе и 17-ка. Да няма да има място около нея, както при мен, където да слагаш разни неща, но пък ще има повече място във вътрешността на джантата, където да си тъпчеш такива.
- Gendidy
- Автомобил: VW Passat B6 VR6 4motion
- Двигател: AXZ 2007
DoH_KuXoT написа:Аз такива патерици основно в Q7, Touareg съм виждал , а те са с други междуболтово разстояние. На леки коли има ли такива ? Отделно са доста по широки от една нормална надута патерица. Съветвам те да си намериш от Мерцедес доста по-масови са . Само си взимаш една втулка за централния отвор от 65мм на 57.1мм , ако нямаш мога да ти подаря. Аз последно я взех за предишната кола за 40лв. Иначе тези за VW/audi им търсеха по 150-200лв тогава . За сегашния пасат си намерих патерица от седанов пасат В8 вкаран от Англия за 80лв чисто нова
Да, зимните ми джанти са с такива втулки. Проблемът е точно какъв размер трябва да е патерицата, за да не се създава проблем на 4motion-а и да влезе на толкова големи дискове и апарати.
- Gendidy
- Автомобил: VW Passat B6 VR6 4motion
- Двигател: AXZ 2007
Asko VW написа:Предвид размера на леглото за резервната гума при Б6, не виждам защо ти е патерица. Аз си сложих пълноразмерна, като останалите ми гуми 205/55/16 и около нея остана доста място, което ме навежда на мисълта, че ще си влезе и 17-ка. Да няма да има място около нея, както при мен, където да слагаш разни неща, но пък ще има повече място във вътрешността на джантата, където да си тъпчеш такива.
Колата е с газова бутилка на това място.
Gendidy написа:DoH_KuXoT написа:Аз такива патерици основно в Q7, Touareg съм виждал , а те са с други междуболтово разстояние. На леки коли има ли такива ? Отделно са доста по широки от една нормална надута патерица. Съветвам те да си намериш от Мерцедес доста по-масови са . Само си взимаш една втулка за централния отвор от 65мм на 57.1мм , ако нямаш мога да ти подаря. Аз последно я взех за предишната кола за 40лв. Иначе тези за VW/audi им търсеха по 150-200лв тогава . За сегашния пасат си намерих патерица от седанов пасат В8 вкаран от Англия за 80лв чисто нова
Да, зимните ми джанти са с такива втулки. Проблемът е точно какъв размер трябва да е патерицата, за да не се създава проблем на 4motion-а и да влезе на толкова големи дискове и апарати.
сваляш едно от предните колела, слагаш избраната патерица и пробваш , пробвай и отзад за всеки случай