Имам следния проблем:
Имам Пасат B3 и при настоящите дъждове стъклата ми постояно се запотяват. Включвам естествено вентилацията завъртам врътката да духа само на предното стъкло (не знам защо но вентилацията на предното стъкло и 2-те предни странични е на различни позиции на вентилацията) и промяна почти няма. Предните стъкла се исушават примерно на 3/4 но най-отгоре и в ъглите остава.
За другите странични стъкла изобщо не говоря.
Задното го изсушава парното доста добре.
Такаааа, когато пусна вентилацията/парното се чува как върти но като си сложиш ръката се усеща едва, едва. Иначе ако е включено на топло както не духа силно за секунди става парник.
Честно казано не зная ... пробвах различни варианти на вентилация/отопление със и без отворени прозорци, с отворен и затворен шибидах .... промяна може би има в някои моменти .... но не е достатъчно ...
Консултирах се с разни видни и не чак толкова видни или далновидни специалисти каращи такива пасати.
Едни твърдят че съм сипал калпав антифриз, други че се е запушил филтър на парното, а ако слушам различни хипотези за това къде се намира въпросния филтър мисля че дори и да я разглобя цялата пак няма да го намеря, други (както и аз) мислят че се получава заради големия обем на купето, е разбира се не би трябвало да е толкова зле ...
и т.н.
Така че най-учтиво моля за съвет.
П.С. Ако се счита за бонус: когато вали или е студено не работи радиото (което е оригиналното за автомобила), а издава странни пукащи звуци