пасат Б5 проблем с брава

Техническа и сервизна информация за Passat
ventzi48
Автомобил:
Двигател:

пасат Б5 проблем с брава

Мнениеот ventzi48 » Пон 02 сеп 2024 16:09

Здравейте.
Имам Пасат Б5. Блокира ми задна дясна врата. С големи усилия успях да я отворя и се наложи да потърся нова. Намерих брава но се оказа,че новата брава е с 6 пина а моята с 4 и съответно не се получи очаквания резултат. При разглобяването на електрическата част се оказа,че моята брава е с две микроключета. Явно новата брава е с повече екстри и не може да сработи. Гледах много клипове за тези брави но няма електрическа схема по която да адаптирам към вариант с 6 пина към 4 пина?
Колега от форума показа как е поправил микрето на бравата за да има работещ плафон но при мене стои въпроса за заключване и отключваме на вратата дестанционно.
В момента бравата работи като брава през 80 -те години- ръчно. Ще съм благодарен ако някой има идея как да адаптирам новата 6 пинова към моята инсталация която захранваше 4 пинова брава.

Последна промяна от radotom на Пон 02 сеп 2024 19:08, променено общо 1 път.
Причина: Преместена в правилния раздел

ventzi48
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат Б5 проблем с брава

Мнениеот ventzi48 » Вто 03 сеп 2024 8:20

Едно допълнение което открих за брава с 4 пина. 2- маса, 4- сигнал отключване, 5-сигнал заключване, 6-управление на централно заключване-сигнализира на системата за централизирано заключване. За брава с 6 пина: 1- 12 волта +, 2- маса, 3- сигнал за заключване /заключване на вратата/, 4-сигнал за отключване, 5-сигнал за отваряне на вратата/ за сигнализация към компютъра на автомобила/, 6- управление на централното заключване. На старата брава която не е пипана от 2009/тогава купих колата/ има пинове на 2,4,5,6 а на 1 и 3 е празно.

ventzi48
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат Б5 проблем с брава

Мнениеот ventzi48 » Вто 03 сеп 2024 22:22

Искам да направя едно уточнение. По недоглеждане съм написал номерата на пиновете на бравата грешно. На моята стара брава с 4 пина Празни са 1 и 5 пин . Има пинове на 2, 3 ,4 и 6 позиции.Моля за извинение за евентуално подвеждане.

Върни се в “Passat”