Проблем с камерата за задно виждане на Passat B7 variant
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с камерата за задно виждане на Passat B7 variant
Привет колеги. От 1,5 година имам Пасат Б7 комби с навигация RNS510 и заводски монтирана камера. За периода през който съм карал колата камерата е проработвала 3-4 пъти, през останалото време се включва само парктроника. Ходих на няколко специалисти и като видят че е заводски монтаж не се наемат да търсят проблема. Един казва слаба връзка, друг софтуерен проблем, и така камерата ми неработи. Във Фолксваген Бургас ми обясняват че най-вероятно е изгорял модула за управление на камерата, но как проработи няколко пъти питам аз, вдигат рамене. Отварял съм корите и багажника до модула и задния капак, не видях скъсан или откачен проводник или влага. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как го е решил. От къде се захранва тази камера, постоянно ли трябва да има напрежение до нея или само като се включи задна предавка? Насоки за специалист в района на Бургас.
Re: Проблем с камерата за задно виждане на Passat B7 variant
Здравей,
без разглобяване няма да стане. Трябва да видиш конекторите към камерата и тези към RNS510. Напълно е възможно да ти е за смяна мултимедията, защото е изгорял модул вътре. Ако имаш познат/приятел със същата RNS510 И се навие да ги размените за тест, това ще ти е показател къде да търсиш проблема.
Щом казваш, че си гледал багажника - трябва да видиш пиновете към мултимедията също дали не са кородирали.
За БУргас надали ще може някой директно да ти каже сервиз, където да отидеш.
Успех и пиши как си решил проблема
без разглобяване няма да стане. Трябва да видиш конекторите към камерата и тези към RNS510. Напълно е възможно да ти е за смяна мултимедията, защото е изгорял модул вътре. Ако имаш познат/приятел със същата RNS510 И се навие да ги размените за тест, това ще ти е показател къде да търсиш проблема.
Щом казваш, че си гледал багажника - трябва да видиш пиновете към мултимедията също дали не са кородирали.
За БУргас надали ще може някой директно да ти каже сервиз, където да отидеш.
Успех и пиши как си решил проблема