Здравейте колеги,
Амортисьорите на пасата ми са за смяна и ми трябва мнение. Ще се сменя което е нужно, предните и задните амортисьори, леглата за пружината, лагери и тампони. Искам такива амортисьори да сложа, че да вози леко, както досега, а не като каруца на легналите полицаи и дупки. С каква марка да ги сменя? Номер на двигателя-2Е
Амортисьори Пасат б4 1994
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Амортисьори Пасат б4 1994
трябва да бъдат маслени за да вози меко на реното сложих преди няколко години monroe маслени засега съм доволен возията се запази
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Закс или Билщайн. Маслено - газови са.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Едните са маслени и возят меко, но при по-агресивно каране колата се люшка по завоите. Другите са газови (маслено-газови) и возят по-твърдо, колата е по-стабилна и по-повдигната в сравнение с маслените. Билщайн газови вече над 100 000 км не са мръднали, а колата се кара основно по черни пътища. Прахоуловителите е хубаво да са гумени/полиуретанови маншони, а не пластмасови чашки, защото се чупят бързо и пак трябва да се разглобява всичко. Бих препоръчал Билщайн като марка, а за вида - решението е твое. Късмет!
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
При мен предни Билщайн, задни Закс.Монро съм ги забравил като марка след 2 смени на задни през 2.5 години, а там си е здраво разглобяване.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Моите мисля са Билщайн и четирите. Карат около (и малко над) 100 хиляди километра до сега. Но малко по-твърди бяха от оригиналните. Обаче аз сменях и пружини, не помня точно, но поне задни, и може заради тях да се втвърди леко возията. А и не знам сега какво е останало по магазините като марки и модели части за тази кола... все по-често напълно липсват някои неща... Аз например си търся интеркулер за моя B4, ама няма...(а всичко употребявано е в лошо състояние).
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Задни пружини сменях и аз, сложих Лежефорс ли бяха, май шведски, студено огъвани. А части се намират, къде по-скъпи, къде по-ефтини...